Alltid lika glad!


Lånar Alfred en stund mitt på dagen och beger oss till Kulturmagasinet. Där finns ett härligt barnbibliotek, som Alfred säger att han aldrig har besökt förut. Kan det vara möjligt, verkligen?!

Hur som helst, där finns en fin träbåt, som han genast äntrar och drar igång en egen liten show. Han kan en massa uttryck, som "Skepp o'hoj, landkrabbor".

- Det betyder "hej" på... eeeh... kinesiska! förklarar han för mej. 

Vidare pratar han med sin besättning om att hissa segel, alle man på däck, aj, aj kapten! Han måste ha sett nån kul piratfilm eller nåt? När han upptäcker att båten har hål på sidorna blir han väldigt bekymrad och ropar åt mej (som sitter cirka en halvmeter därifrån på en stol) att "Nela, skutan är trasig". Skutan?! Bara ett sånt ord... *S*

Jag säger åt honom att han får väl laga den, men det kan han inte, för han har nämligen inga verktyg, meddelar han. Jag kastar en fiktiv hammare genom luften och därefter en bräda och så "spikar" han raskt igen alla hål. Vilken fantasi han har!

Sen blir det barnteaterföreställning, men det vete katten om den är lika bra som den föreställning som Alfred nyss levererade.

Utanför Kulturmagasinet finns en fin lekpark och Alfred måste såklart testa några olika grejor där också innan vi åker hem igen.

Vidare denna söndag så handlar vi, lyssnar på en ljudbok i bilen när vi far mellan alla olika ställen, köper en ny frys istället för den som gett upp. Det var en gammal rackare som stod i garaget och som mest användes för hundmat. En del gamla kakor och bullar fanns det i den också, men det äter vi ju inte längre så det gjorde inget att vi fick slänga det. Bara bra att få tömt, faktiskt.

På kvällen blir det vattenspinning för min del och medan jag är där dyker Vickan med familj + Alfred upp hos oss. Vickan hjälper Sture med ett dataprogram och så fikar vi lite när jag kommer hem igen. Storkillarna har höstlov och det låter som om de tycker det är skönt. Vi kollar lite resekataloger och drömmer oss bort en stund.

En fin söndag.

Kommentarer

 1. hehe, han har varit där en gång tidigare. På bibblan, men det var när man var mindre. Så kommer nog inte ihåg =) Skutan är Jake och Piraternas båt =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det kom han inte alls ihåg, men han ville gärna åka dit fler gånger! Så det får vi ju ordna.

   Radera
 2. Den där Alfred vill jag följa under hela hans uppväxt. Mycket intressant unge! Men Emils kockegenskaper och Johans cykeltävlingar skäms inte heller för sig. Ditt uppdrag är enkelt: uppdatera! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är just precis det, intressant.

   Som på kvällen när han blev kissnödig och det var mörkt på toa... kusinernas pappa Hans gick dit och tände åt honom (för det är lite krångligt, en sån där knapp med dimmer och allt). Då säger Alfred:
   - Tack Hasse!
   - Varsågod, svarar Hasse, varpå Alfred tillägger: Det var trevligt att du tände på toa!

   Trevligt?! *S* Han använder sig av ord och uttryck så man inte kan låta bli att förundras.

   Uppdateringar utlovas, i den mån jag har några.

   Radera
 3. Hej Cornelia!
  Vilken härlig liten kille han är Alfred, och vilket ordförråd;)) Jag tror han hade en jätte rolig dag tillsammans med dig:))

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är en verbal yngling med det bästa av humör man kan tänka sej! Man kan inte bli annat än glad när man umgås med honom.

   Radera

Skicka en kommentar