En fantastisk dag!

Dimman ligger tjock ute och efter frukost spelar vi kort medan vi väntar på att solen ska orka fram och torka upp världen litegrann.

Teamwork med det lilla vedlasset vi har med oss. Klyver och kastar in. Nu har vi nog faktiskt ved inne så det räcker för i vinter. Känns bra.

Vi ger oss ut i skogen för att plocka lingon. De är, som jag har skrivit tidigare, ganska små och inte så många. Men vi får ihop en del ändå. Vädret är ljuvligt och vi sitter på dikeskanten i solen och äter medhavda mackor tillsammans med varm blåbärssoppa. Njuuuuuter av tillvaron! Det är varmt, det är tyst, det är så skönt att vara ute.

Emil har ju bestämt sej för att bada alla månader när det inte är is på sjön, så idag är det dags för septemberdoppet. Och jag kan väl inte vara sämre, så jag hoppar i, jag med. Vi tittar inte på termometern förrän efter vi har doppat oss och det känns faktiskt att det inte är så kallt som vi förväntat oss. Vi trodde det skulle vara under tio grader, eftersom det är ett par veckor sedan grannen mätte till +12 och det varit kalla nätter sen dess. Men döm om vår förvåning när benen INTE domnar bort och vi inte heller får andnöd när vi doppar ner våra stackars kroppar. Det är nästan skönt och jag doppar med två gånger, till och med! *S*

Fjorton grader är absolut badbart, inget snack om den saken.

Hem och kokar lingonsylt. Det blir dessa burkar och så finns det lite mer bär kvar också. Burkarna var helt enkelt slut, så resten får jag koka hemma.

Vi eldar och lagar mat på muurikka-pannan. Kyckling, grönsaker, svamp, vitlök, chili, nudlar, grädde... åååh! Det blir så gott!

När vi står där och steker har vi denna utsikt över sjön... det kan knappast bli finare?!

Tar med kameran och går ner till vattnet, trots att jag tagit "miljoner" bilder här förut.

 Höstträd i dubbel upplaga är bara dubbelt så vackert. Enkel matematik.

 Denna sjö... jag tycker så mycket om den.

Imorgon påstår en del att det ska bli regnigt och gråväder, men dagen idag var perfekt. Både vädermässigt och på alla andra sätt. Vi har det så bra!

Kommentarer

 1. Otroligt vilken härlig helg ni har, ser hur mysigt ut som helst!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det också... hur mysigt som helst!

   Radera
 2. Vilka bilder... igen då!! Vad ni hinner med mycket på en dag... jag har knappt lagt två strån i kors idag!!
  Men det är nog tillåtet att slöa en dag tror du inte det??
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart är det tillåtet att ha det lugnt och skönt, inte bara en dag utan så ofta man behöver det!
   Kram!

   Radera
 3. Jaha, här fanns inte min kommentar som jag så mödosamt plitat ner! Men er dag var verkligen välfångad med allt man kan önska sig av en vacker septemberdag. Underbart avbildad också. Och maten, den såg så god ut att jag var tvungen att göra frukost innan jag läste helt färdigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carpe diem! Idag är det grått och det har regnat, precis som meterologerna förutspådde. Men vad gör det, när man har fått en sån dag som igår. Batterierna är fulladdade och alla glada och nöjda ändå.

   Maten var suverän och det bästa är att det finns kvar så att det räcker till lunch idag. Hurra!

   Radera
 4. Men vad modigt att bada i detta kalla vatten! Håller med om vacker sjö och ni hinner nog med några fler dopp där innan isen kommer :) Heja på!

  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hinner nog... men frågan är om jag verkligen vill??! Idag var det kallt som 17, även om solen sken vackert. Det känns verkligen att hösten har kommit till oss för att stanna. Och enligt någon väder-app, som Emil har på telefonen, så ska det bli SNÖ i Mellansjö redan imorgon. Usch och fy!

   Radera

Skicka en kommentar