Tionde augusti

Det börjar dra ihop sej till födelsedag här i huset och jag drar igång ett kakbak på morgonen. Faktum är att jag börjar innan jag ens ätit frukost och det är inte likt mej!

Det blir också en brieostpaj och en hel plåt med matbröd till det, för Olle och Alfred kommer så lägligt vid lunchtid att jag känner att vi måste sno ihop nån sorts mat också.

Alfred och hans pappa kör traktor och slätar till vägen, som blivit hårt åtgången sedan den kördes sönder av skogsmaskiner i våras. Nu har det regnat en del och den är i riktigt dåligt skick. Efter dagens övningar är den dock lite bättre. Tack för det.

Sen... hör och häpna... putsar jag ett par fönster. Det var inte igår..!

Och när jag tröttnat på husarbete slänger jag mej på cykeln och trampar iväg med en liten påse utsorterade kläder igen. I Bommen finns ett par containrar där man kan lämna sånt och där behållningen går till detta goda ändamål. Jag hoppas att det är sant, för det vore ju bra om mina gamla kläder kunde göra lite nytta en sista gång.

Kommentarer

  1. Oj, vad med gott kaffebröd! Mandelmassabullar låter mums, det. Sedan ser ju briepajen extra läcker ut - jag älskar paj!

    På miljöstationerna här har de ändrat reglerna: nu ska alla textilier slängas i såna här hjälpcontainrar, även smutsiga och trasiga. Fattar inte tänket - varför inte ha sånt i en särskild behållare? Måste vara högst otrevligt att behöva ta rätt på innehållet.

    *Blöter fingertoppen, gnuggar ett litet hål i den mjölkiga fönsterdimman, åh, nu kan jag också se ut!* ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så har vi det inte här. Smutsigt och trasigt i textilväg ska slängas i brännbart på återvinningen istället för här i klädinsamlingen. Låter knasigt att nån annan ska stå och sortera ut det som är användbart??

      Mandelmassabullar ÄR jättegott, fast jag har ju slutat äta "sånt". *suckar lite, men bara lite*

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    Oj! vad mycket gott du bakat, mums:)) Och brieostpaj som är sååå gott:)) Så snällt av Alfred och hans pappa att hjälpa er med vägen. Här skulle det också behövas putsa fönster........blir nog lite längre fram;)
    Visst är det bra när man kan lämna kläder. Jag brukar lämna grejer direkt till Erikshjälpen så säljer de ju grejerna i deras secondhand affärer. Och där kan man ju fynda riktigt bra grejer:)
    Nu ska vi iväg och måla och fortsätta med husfasaden. Nu är två sidor på huset färdigt, bara två kvar;))

    Må så gott
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att det går så framåt med huset! Nu ser ni nästan slutet på jobbet, eller hur?

      Brieostpaj är nog min favoritpaj, tror jag. Så gott, så gott!

      Ha det fint!

      Radera

Skicka en kommentar