Alfred huller om buller

Även idag är Alfreds föräldrar på jobbet "och vilar öronen" (säger Alfred att de gör iallafall... och jo, han ÄR pratsam *S*).

Vi tar en promenad bort till lekparken på Kontorsvägen. Det tar en bra stund att gå dit men sedan leker Alfred och har kul. Balanserar på en gungbräda utan att hålla i sej, gungar gung"skoter" och kikar på "lejon och giraffer"(!) i den där röda kikaren. 


Nere på Klampen tittar vi på båtarna från bryggan. Ett pensionärspar (de ser iallafall ut att vara i den åldern, ungefär) sitter i sin båt och äter lunch. Då säger Alfred, högt och ljudligt:
- Titta Nela! Där sitter en flicka och en pojke och äter frukost!


Paret blir mäkta charmerat och tycker att det är väldigt trevligt att bli kallade just för "flicka och pojke" *fniss* Han vet hur man ställer sej in, den här grabben.

Sen blir det av med kläderna, för har man vatten så måste man bada. Vi är rätt lika på den fronten, Alfred och jag. Fast jag behåller kläderna på just idag. Här är inget vidare mysigt, ganska stenigt och så. Men, som man ser på bilden nere till höger, så kan man ju alltid roa sej med att kasta stenar. Det är kul. Lika kul som att balansera på en lite större sten strax under ytan (som på bilden ovanför).

Innan Alfred blir hämtad av mamma, så hinner han med att cykla lite hemma på Tistelvägen också. Full fart, men han är duktig att bromsa också, så allt går så bra. Några skrubbsår här och där, på knän och annars, skvallrar dock om att det inte går helt smärtfritt med cyklandet alla dagar. Men så är det ju när man håller på att lära sej. Och jag är faktiskt imponerad, han är ju inte mer än 3½ år, knappt, och trampar fram på tvåhjuling.

Kommentarer

  1. Det är alltid lika kul att läsa om "den där" Alfred! Maken till påhittig och samtidigt charmerande unge!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar