Har man sett på maken?!

Prick klockan 7 infann sej en sotar-Nisse hos oss idag. Har man sett på maken, en sotare på taken... Nåja, det var ju inte helt rätt svenska, men det rimmade ju iallafall.

Och han gjorde det han skulle. Känns bra. Vi resonerade lite kring en eventuell installation av en braskamin i vardagsrummet också. Vi har en kamin (sprillans ny och ouppackad fortfarande), det finns en ledig pipa i skorstenen... egentligen är det bara att köra igång. Men sotaren tyckte nog att vi borde provtrycka först och så ska man ha nån som installerar, så det är inte helt enkelt och "bara".... men förutsättningarna finns, åtminstone. Vi får se hur det blir med tiden.

 Just då sken solen.

Senare, både i Mellansjö och på hemvägen och när vi kommit hem, var det omväxlande väder, minsann. Ömsom sol och värme, ömsom skyfall.

Och nu är vi alltså hemma "i stan" igen.

Kommentarer

  1. Har man sett på maken, nå han var i alla fall ej naken! Det var nästan en av flyttgubbarns hemmadärborta, däremot - han hade råkat slitsa upp sina byxor helt "därframme"... så kan det också gå. En kamin på plats låter som en varm och god idé!

    SvaraRadera
  2. Nu har jag hamnat inne på den här sidan också hihi
    Bra att sotaren dök upp till slut, man kan ju undra ibland, att tillgänglig ska man vara men när dom själva uteblir, får man någon ersättning då, skulle inte tro det!
    Fina bilder du visar från fjällen, visst är Sverige vackert. Och snart åker du till varmare land hihihi Om du vill läsa mer om min Turkiet resa så har jag gjort ytterligare några inlägg, bara för att suktas lite hihhi
    Må så gott Cornelia och njut vidare.
    Kram Yvonné

    SvaraRadera

Skicka en kommentar