Art-frågor

Jag börjar direkt med dagens första fråga: Vad är detta för en liten filur? Sitter på bilden på vår putsade vägg i Mellansjö och hade inga som helst problem att klättra rakt upp på lodrät yta (men den är ju väldigt skrovlig, förstås).

Såg den när vi var på väg ut med dagens matsäck och vedsäck packade.

Här är vi framme vid Norra Ensjön, dit Emil önskat sej för en liten fisketur.

Under överinsikt av både föräldrar och morfar slänger ungarna fiskedragen i plurret. Det går väl sådär... två drag fastnar för Emil och är för evigt förlorade. Han blir lite sur.

Själv är jag måttligt fiskeintresserad och tar mej istället en promenad längs en mysig liten skogsväg. Vädret är ljuvligt och det enda som fattas är givetvis en fyrbent kamrat vid min sida. Annars är det fint här.

Men som sagt var, Emil är inte så belåten med att dragen fastnar i botten och inga fiskar vill bli fångade, så vi åker till Rödtjärn istället. Vansinnigt vackert. Samma fiske(o)lycka.

 Emil.

- Nela, det vore häftigt om du kunde ta en bild på mej när jag kastar ut, så att draget syns i luften! tycker Johan.

Jag gör ett par försök, men resultatet är nästan lika klent som fisket. Om man verkligen vill kan man dock skymta en prick ovanför skogen därborta. Det kanske är draget..?

Dagens andra fråga: Vad är detta för fåglar? Jo, det sitter en lite till höger också. De är fotade på extremt långt avstånd med mesta möjliga zoom och resultatet är därefter, men kanske ändå någon kan tala om vad det är?

 Nåja. Utan fisk är vi lika glada ändå.

För vi har tagit med korv och pinnbrödsdeg och gjort upp en liten eld i den ordentliga lilla eldstaden, som finns här. Gott blir det.

När vi är klara släcker vi naturligtvis med mängder med sjövatten. Här ska inte orsakas någon skogsbrand.

Så småningom åker vi tillbaka till Mellansjö, vinkar hejdå till bosvedjeborna och packar sedan ihop överbliven mat, smutsiga kläder och annat som ska med hem igen. Och när allt är packat och lastat åker vi hemåt, väldigt nöjda med de senaste dagarna.

Kommentarer

 1. Ni verkar ha haft ett par fina dagar. Både idag och på bilderna i förra inlägget - härligt!
  Hade den däringa insekten haft jättelånga antenner skulle jag ha sagt timmerman, men nu ser antennerna ju inte så långa ut…

  Korv med pinnbrödsdeg är jättegott det också! :D

  På fågeln gissar jag lärkfalk men det är så långt avstånd, så jag är helt och absolut osäker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för kvalificerade gissningar, kära du!

   Vi har haft fina dagar och nu kommer temperaturer i min smak, medan du får krypa in nånstans där det är svalt och skönt. Eller bada konstant, det är också en bra idé.

   Radera

Skicka en kommentar