Våfflor

Första halvan av dagen jobbar jag. Klockan 12 kommer Sture och hämtar mej. Han har varit i Mellansjö med ett vedlass, eldat i nya pannan, luftat och eldat och luftat och eldat. Så är det med nytt färskt vatten i systemet, det blir fullt med luft och den måste ut för att värmen ska transporteras omkring som den ska.

Nu är det ju sommar och egentligen behöver vi ju inte elda för värmen, men vi måste få det att fungera. Och varmvatten är alltid trevligt att ha, om man skulle vilja duscha, till exempel.

Hela resten av dagen går sedan åt till att göra ungefär precis ingenting och på kvällen kommer någon och hämtar det sista studentkortet. Sen gräddar jag grahamsvåfflor som vi äter med creme fraiche, röd lök och rökt skinka. Det är gott.

En jobbdag återstår innan jag är ledig ett litet tag igen.

Kommentarer

 1. Såna våfflor verkar väldigt goda. Värmepannor som ska skolas in på långt håll låter besvärligt värre men blir nog bra i slutändan. Ha en bra jobbkväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såna våfflor blir nästan som riktig mat. Eller, de är riktig mat.

   Besvärligt är det, men vi hoppas ju att det ska bli väldigt bra till vintern.

   Jobbkvällen blev bra. Såklart.

   Radera
 2. Åhhh... vad det ser gott ut med våfflor... jag får nog ta och damma av vårt järn och grädda lite till oss!!
  Så bra att ni "eldar in" den nya pannan! Jag eldade lite papper i vår vedspis en dag och ... gissa om jag fick vädra i flera timmar efter det?? De ringde i från vaktbolaget och frågade om det brann hos oss eftersom larmet gick!! Skämmigt!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppsan! Här ryker det inte in iallafall, men det är en del teknik som ska fungera, vatten som ska laddas till acktank osv... och massor med luft i systemet fortfarande. Men det blir säkert bra med tiden.

   Kram!

   Radera
 3. Hej Cornelia!
  Såååå mumsiga våfflor, och nyttiga:)) Hoppas pannan kommer iordning snart:))

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här typen av våfflor känns lite mer som "mat" än de med sylt och grädde... och pannan, ja den lär vi väl oss så småningom! *S*

   Radera

Skicka en kommentar