Skolavslutning

Att skolavslutningen infaller en fredag i juni är inte så ovanligt, men att det råkar vara fredagen den trettonde händer inte varje år. Allt avlöpte dock väl och enligt planerna, så det gjorde inget att det var Otursdagen idag. Inte för skolavslutningens del, åtminstone. Återkommer i ämnet lite längre ner i dagens inlägg.

Vi besökte Bosvedjeskolan i år. Redan när vi kom dit hade Vickan paxat platser åt oss, så att vi kunde få sitta. Trevligt.

Kusin Alfred var givetvis där för att titta på Johan.

En fin tradition med fanbärare ur årskurs 6 och ett par lärare(?) som spelar fiol när alla elever går i parad från skolan ner till amfiteatern vid kyrkan.

Här kommer Johan och hans klasskompisar i ledet.

Alfred var väldigt intresserad av det som hände där framme. Alla årskurser framförde varsin sång och rektorerna pratade (ovanligt länge och tråkigt, de brukar vara föredömligt kortfattade men så icke i år). Farfar Sture ser ut att vara mer intresserad av Alfred *ler*

Särskolan släppte upp ballonger som vanligt. Ett väldigt fint sätt att fira in sommarlovet på, tycker jag. Alfred uppskattade också den här inslaget mycket.

Här har treorna sjungit klart om "En kväll i juni" och Alfred skriker "HEEEEEJ JOOOOVAN!!!!" för full hals. Till sist hör Johan honom och vinkar litegrann, till lill-kusinens stora lycka.

Så särskilt kul var det nog inte annars, att sitta där och vänta på att alla skulle sjunga färdigt, rektorerna babbla klart och sommarlovet ääääntligen börja!

Men NU! Är det klart!

Emil hade sin avslutning på annat ställe, eftersom han ju går på Hagaskolan nuförtiden. Men vi hämtade honom och här öppnar han sin sommarlovspresent...

 ... och sen bjöds det på go-fika med bland annat mumsigt fruktfat. Uppskattades! Tack!

 Hittade Alice också, så att även hon kunde få en liten sommarlovspresent.

Så småningom bar det av hemåt igen. Vi behövde pumpa däcken litegrann, så det fixade Sture.

Men, men... fredagen den trettonde gick inte helt obemärkt förbi. Någon har kört på(?) eller iallafall skrapat vår blanka, röda, fina bil å det grövsta på vänster bakskärm. Riktigt fult är det och inte roligt alls.

Och ifall någon undrar, så ja, jag har bakat nytt bröd idag. Och vaktat det noga när det var i ugnen. Precis lagom gräddat och väldigt gott blev det.

Kommentarer

  1. Fy så fegt att smita från en sån ful lackskada! Nu måste väl ni betala självrisk eller ar ni skydd mot det? Besvärligt med lånebil och allt hur som helst, det tar ju några dagar att få åtgärdat.

    Sommarlov........ allltid så speciellt och alltid så långt. Då för tiden, vill säga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var inget vidare att lämna vår fina bil sådär. Vet inte riktigt hur det blir med lagning och det.

      Sommarlov är verkligen något alldeles extra, åtminstone när man var i den åldern. Fast även jag har ju skaffat mej sådana fördelar nuförtiden. Har inte många jobbpass kvar innan jag blir långledig.

      Radera
  2. Skolavslutning i Bosvedjan! Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser ballongerna som släpps iväg. Minns!

    Hoppas barnen får ett ljuvligt sommarlov! Och ni vuxna med såklart!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte på dej när jag skrev det här, för jag vet ju att du jobbat i Bosvedjan i många år. En bra skola, tror jag.

      Hoppas att även DU får ett helt fantastiskt sommarlov!

      Kram!

      Radera
  3. Hej Cornelia!
    Sommarlov! Visst låter det härligt:)) Ted slutade i Torsdags och på Måndag ska han börja jobba i 5veckor
    på Jkpg Energi ihop med sin storebror Kim:)
    Härliga bilder du visar på familjen:))

    Men FYYYY vad lågt av den som skadat er bil! Dagens Tistel till den person som gjorde det, och dessutom smitning, USCH!!! Vilken otursdag:((
    Hoppas det ordnar sig.

    Många kramar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fint att han fått sommarjobb, grabben!

      Tistlar från Tistelvägen... ja, det kan vi skicka till den som skrapade vår bil. Så trist är det.

      Kram!

      Radera
  4. vad nedrigt det är att bara åka iväg sen man skadat en annans bil!! Vi har också fått en sån där skada vid ett besök på en butiksparkering!! Man blir redigt arg!!

    Sommarlov... det är väl nåt alla barn väntar på. Om solen skiner dessutom är det ju riktigt roligt!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är trist med bilen, men det är ju ändå "bara" materiella ting.... får man tänka. Men det kommer att kosta en slant. Helt onödigt, kan man tycka faktiskt, för det var ju inte precis vi själva som orsakade de där "skrapsåren".

      Ta hand om dej!

      Radera

Skicka en kommentar