Oj då, som det blev..!

På förmiddagen klipper vi gräs. Senare på dagen drar Sture igång en "svirr" också, kör två meter och sen in i staketet, så tråden går av. Slut på tråd. Inget mer kant-ans. Jag tror jag gör som i Mellansjö, går ut och fixar kanterna för hand. Garanterat blir det bra, även om det tar lite tid och blåsan på tummen blir större *S*

Måste göra några ärenden och slinker in på CityGross för att köpa ägg, som de har på erbjudande just nu. Träffar på Hasse (Emil å Johans pappa, alltså) vid kyldisken. Han ska strax gå hem, bara fylla på lite varor först.

Så är det dags att baka igen. Längst bak ligger "Farfars timjanbullar" och framför dem nån sorts Sesamrutor. Det är sesamfrön i degen och så slängde jag i lite extra havrekärnor och solrosfrön också. Det blev huuuuuuuur gott som helst!!!

När jag var liten gillade jag rabarbersoppa så mycket mer än dito kräm, så idag tog jag och gjorde just soppa på några stjälkar av den galet växande rabarbern. I receptet påstod de att man kunde lägga i lite strimlade katrinplommon också, så det gjorde jag. Gott.

Medan jag satt där och njöt av min nybakade macka och mumsiga rabarbersoppa började äggklockan i köket att pipa. Min förvirrade hjärna tänkte att det var jäsningen av farfarstimjansbullarna som var klar och åt lugnt vidare på min smörgås. Det gör ju inget om de får jäsa några minuter till... tänkte jag.

Fast... så var det ju nu inte alls. Utan det var ju för bövelen andra plåten av det goooooda frö-brödet som var färdiggräddat. Förvirrad var ordet för dagen. Suck. Det här går inte att äta.

Kan inte komma ihåg när jag senast brände en plåt bröd. Det måste varit många, många år sedan. Känns inte alls bra. Kasta bort gott bröd?! Tja... nåt val har jag inte, så så får det bli.

Kommentarer

 1. Åh, så synd på det goooda brödet men du gör nog inte om fadäsen i första taget!

  Trimma under staketet med en svirr ser svårt ut när pinnarna går ända ner i backen, så handröjning låter nog klokt!

  Jaha, nu fick du mig att googla fram en massa goda recept på rabarbersoppa. Har jag någon rabarber, då? Näääää.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet man inte... för närvarande är jag mer förvirrad och vimsig än någonsin, så vad som helst kan hända.
   Pinnarna går inte ända ner i backen, det är bara väldigt mycket gräs framför, så det ser så ut *S*

   Rabarbersoppa gör man likadant som kräm, fast med mer vatten och mindre potatismjöl... OCH rabarber. Känner du ingen som har för mycket? Det brukar vara ganska lätt att tigga åt sej lite rabarber, för där den växer så växer den ju gärna lite överdrivet mycket.

   Fast jag blev ju lite nyfiken... andra recept på rabarbersoppa kanske är ännu godare?!?! Måste kolla..

   Tack för att du är precis just du!

   Radera
 2. Hej Cornelia!
  Hoppas blåsan på tummen inte blev för stor *S* ibland är det bättre med handkraft;)
  Rabarbersoppa har jag aldrig testat. Men såååå jädrans tråkigt med brödet(: Det är verkligen inte likt dig!
  Men ibland "sitter" man ju i andra tankar;)
  Ikväll ska jag och gubben göra om lite i mitt scraprum:)) Hoppas få till det lite smidigare:)) Har köpt ett ek-
  skrivbord och en arbetsstol. Tänkte först måla om lite också till vitt, nu är det en tapet som går i grått och lila. Men kroppen är inte så bra just nu så det får vänta.

  Ha en jätte fin helg:)
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är inte likt mej. Men jag är just nu inte så lik mej själv alls. Hittar väl tillbaka till mej nån gång.

   Nytt i scraprummet låter intressant och bra. Lycka till!!!

   Radera

Skicka en kommentar