Midsommardagen

Alfred med föräldrar dök upp hos oss lagom till en sen lunch. Regnet öste ner hela dagen men sent på eftermiddagen höll det upp en stund, såpass att vi kunde genomföra tipsrundan, som Johan hade totat ihop tillsammans med sin mamma.

En av frågorna var "hur många rum och vrår" vårt hus i Mellansjö har. Johan hade själv varit runt och räknat och fått det till - håll i er nu!!! - NITTON stycken! Alla rum i källaren, förråd, hallar, toaletter och annat var räknat. Det ni, vi bor i ett mindre slott, det är helt klart det! *S*

En annan fråga var vilken årstid vi har nu. Hmm... om det här är sommar, då hoppas jag att hösten blir varmare *ler*

Grannarna, som också hade barn och barnbarn på besök, bjöds in och kom och var med. Lite priser delades ut och alla var nöjda och glada. Titta bara, så mycket folk vi var i Mellansjö! Wow! *S*

Sen är det ju som det är med Emil och Johan... finns det minsta chans att man kan få bada, så tar man den. Idag var det +11 grader i vattnet, men nu hade även Emil fått sej en våtdräkt... och den skulle invigas. Inte var det särdeles skönt, trots "kläder" på kropparna. Brrr!

Alfred sa inte ens att han ville bada. Men gräva och bygga slott, det kan man alltid göra.


Olle försökte sola i den rätt så obefintliga solen. Det tog inte en minut, tror jag, så for han rätt upp och utbrast:
- Fy f-n, vad kallt det är! Jag står inte uuuut!!!

Nä... det var ungefär sådär. Svinkalla vindar och synnerligen oskönt.

Mat är gångbart i alla väder. Paj på de överblivna jordgubbarna (vilket var ganska många, eftersom både Vickan & Co och vi hade köpt med oss några liter var) och några rabarberstjälkar blev väldigt gott. Minst lika god blev den grillade kycklingen med tillbehör i form av likaledes grillade grönsaker samt en krämig potatissallad på överbliven nypotatis.

Funderar på att öppna skoaffär här i Mellansjö... Dojjor Second Hand... eller kanske Second Foot?! *S* Många par blir det när man är nio människor i samma hus.

Kvällspromenad med Vickan som sällskap var väldigt kallt, men väldigt trevligt. Vi kom tillbaka sådär mitt i natten, ungefär, men det var ljust ute och alla är ju lediga, så vad gör det?!

Kommentarer