Fyrtiosex år...


I fyrtiosex år, nästan utan avbrott, har det tassat en fyrbent kamrat vid min sida. När jag var 3 år gammal skaffade familjen en goldenvalp. Jag har otroligt nog ett par små minnen från detta. Jag vet att valparna var i en box i nån sorts stall och att de fick dricka sitt vatten ur en rostig kaffeburk. Jag minns också att vi var i ett litet "kontorsutrymme" där det skrevs några papper och stamtavlan lämnades över.

Och att jag minns detta från det jag var 3 år är ju säkert, för det var då vi fick hem vår gyllengula Boss.

Boss var, har jag förstått så här efteråt, en ganska så sjuk hund med ideliga öronproblem och "boxersjuka" i tassarna. Han blev bara 6 år gammal.

Utan hund var vi tills jag blev elva, då kom Mac. Även det en golden.

När jag fyllde 18 köpte jag min första egna hund och sedan har jag inte varit utan. Ganska många hundar har passerat genom mitt liv tills nu. Att jag känner att det är så oerhört tomt och tyst i huset är kanske inte så konstigt. 46 år är en lång tid och att vänja sig vid att inte ha någon hund är en process. Att ha hund är ett sätt att leva och nu ska jag lära mej att leva på ett helt annat sätt. Det känns inte bra.

Tankarna på en ny kamrat finns där. Men att skaffa en ny hund är inte så "bara" och det får nog ta den tid det tar innan beslutet kan fattas. På ett sätt vill jag NU, på ett annat sätt vill jag inte alls, aldrig. Eller jo...

Som sagt var. Det är inte så enkelt.

Kommentarer

  1. Det går inte utan, det vet du. När och hur är en helt annan fråga men inte "om". Det tror, nej vet jag, helt bestämt. De blir lite inflätade i varandra, våra hundar och lever på så sätt vidare.

    Rörande med den första lilla valpen och den rostiga burken...

    SvaraRadera
  2. Cornelia utan hund, nä det verkar dumt. Du är ju den perfekta hundmänniskan. Klart som korvspad att en ny hund ska få rå om dig.

    SvaraRadera
  3. Hej Cornelia!
    Det var många år som du haft hundar hos dig. Det måste ta sin tid innan man kan tänka sig en ny livskamrat. Man ska ju både orka och en valp tar ju enorm tid, men det är ju så mysigt samtidigt:)
    Du får vänta in tiden så löser det sig säkert för dig:))

    Må så gott
    Kramizar Marie

    SvaraRadera

Skicka en kommentar