En stranddag till


Här trängs Alfred med ett trasigt element "i bakluckan", som han uttrycker det. Lyckan var total när han faktiskt fick åka där bak det lilla korta stycket bort till stranden *ler*

På vägen dit hinner Sture och jag se bakdelen av en räv, som raskt kilar över vägen och in i skogen på höger sida. Ingen av grabbarna ser den och kameran var såklart inte alls beredd på några såna här äventyr. Men jag såg den, med ögonen, iallafall. Så det så.

Det grönskar överallt, men stigen ner till stranden är ganska blöt. Emil väljer foppatofflor, Alfred och jag tycker att stövlar är ett bättre alternativ.


Efter viss tvekan bestämmer sig Emil för att det kommer bättre dagar, kanske med aningen högre vattentemperatur också, då han kan ta sitt juni-dopp.

Men gräva... det kan man göra alla dagar!


 Absolut koncentration krävs när man ska bära en hel hink med vatten...

 ... som sedan ska hällas på rätt ställe.

Så småningom är vi nöjda och ställer kosan tillbaka till "sta'n" igen. Alfred blir lite ledsen och vill inte vara hemma. Tur att han skulle iväg på kalas, då!

Väl hemma igen klippte Sture lite gräs och jag tog ett tag med ett av alla "evighetsgöra", nämligen ogräsrensning på grusgången fram till trappan. Fy tusan, vad det växer bra just där.

Kommentarer

 1. Såja... nu är kameran med och du har nåt att skriva om!! Det gläder mig att se det! Men att bada nu... det kan aldrig vara meningen att vi ska göra det!! Men barnen verkar ha roligt och det är ju viktigt det!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ville bada, jag också... men det kändes alltför kallt. Och dessutom var Alfred lite hostig, så hur skulle jag kunnat förklara för honom att han inte fick bada, om både Emil o jag gjorde det?! Nä, det hade ju inte funkat.

   Och kameran var med. Bra, så.

   Radera
 2. När jag såg bilden med Alfred och elementet i skuffen tänkte jag först att det var så kallt att ni måste ha med ett element till stranden... :)

  Vackert är det där och Emil är en hejare, han. Vad gäller Tripp Trapp Trull undrar jag om drt är som vanligt luffarschack eller om man har tre kottar/pinnar var på ett niorutors och som man sedan får flytta på?

  Gott att läsa här var det hursomhelst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja... inte var det varmt, inte. Men det är så dåligt med ström där på stranden, så nåt element hade inte varit till nån nytta alls *S*
   Man har bara nio rutor att flytta runt på, så är det. Och inte hoppa över nån ruta, bara flytta till närmaste ledig. Hopplöst spel, men rätt som det är så tänker nån fel och då vinner den andra.

   Trevligt att du vill läsa här överhuvudtaget, tack för det.

   Radera
 3. Hej Cornelia!
  Härliga strandbilder du visar igen:)) Det där med sand och vatten, det är roligt för alla åldrar;)
  Här växer minsann ogräset oxå väldigt fort mellan plattorna! Var ute en sväng på fm idag och rensade lite.
  Har väl tänkt att fortsätta lite till ikväll. Det är väldigt varmt hos oss idag. Hoppas allt är bra med er:)

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte ens plattor, utan en eländig grusgång. Fattar inte varför det växer så fantastiskt bra i GRUS?!

   Strandliv är härligt även om det inte är supervarmt. Att blaska med vatten och gräva... ja, det är kul!

   Radera

Skicka en kommentar