Barnbibliotek?!

Ett barnbibliotek, det måste väl vara där man kan låna barn, eller hur?

Vickan har vid ett par tillfällen upplyst oss om att det är "fri låning" av grabbarna i sommar, så nu passade vi på. Jag kollade med bibliotekarien själv om de hade någonting passande för lata sommardagar, men icke... allt sånt var redan utlånat *S* så det fick bli det här gänget istället!

Det är familjedag på Ortviken, så vi startar där. Här är det Sture och Emil som sitter i solen och myser samtidigt som de tittar på en trolleriföreställning.

Glass i stora lass, gott fika, hamburgare, korv och fattiga riddare kan man inmundiga, om man känner sig sugen. Allt är gratis och gratis är som bekant gott!

Emil kastar ringar som ska hamna på drakens spetsar. Vinner fina priser, såklart!

 Hoppborg är en av aktiviteterna. Tror aldrig att Alfred får nog av att hoppa och skutta. Tungan måste man hålla rätt i mun.


Dagens absoluta höjdpunkt är emellertid varken hoppborg eller att vinna priser, utan att få köra modelltåg. Alfred är helt fascinerad och skulle kunna stått här i timmar.

 Ponnyridning är inget för Alfred. När jag försöker övertala honom och talar om hur kul det är att rida på hästar så säger han bara:
- Meeeeen, jag törs ju nog inte!!

Så är det färdigdiskuterat.

 Vi avslutar vårt besök på familjedagen med att åka en tur i brandbilen. Hur kul som helst! Extra kul var det att Alfreds pappa, som jobbar idag, kom förbi på sin cykel och vinkade åt oss när vi åkte på vår rundtur runt fabriken.

Så tar vi våra lånade pojkar och åker till Tistelvägen för att packa in lite grejor i bilen. De somnar hela gänget på vägen till Mellansjö, men i Ånge får vi lite liv i dem och äter middag på en ganska nyöppnad pizzeria där.

Kvällen tillbringar vi på stranden. Allihop badar, men grabbarna badar längre än jag, som tycker att det är lite kallt med bara 16-17 grader i vattnet.
Vi gräver och spelar tripp trapp trull och slåss lite med småkrypen som flyger omkring i luften. En härligt skön kväll!

Johan har fått en våtdräkt och den är säkert jätteskön att ha när det är lite mindre varmt i vattnet! Men Emil ser ut att gilla läget ändå, alldeles utan dräkt.

Kommentarer

 1. Hej Cornelia!
  Barnbibliotek, det var ju ett passande namn *S*. Så trevligt med en familjedag och gratis är ju absolut bäst;) Många trevliga aktiviteter var det ju också:)) Förstår om grabbarna slocknade i bilen. Så mysigt det ser ut i vattnet, smart med våtdräkt;))

  ¨Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en riktigt fin dag med skönt väder som bonus.

   Sköt om dej!

   Radera
 2. Men vad ni hittar på mycket att roa er med!! Kan gott förstå att alla barnbarn vill var hos er!! :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man har inte roligare än man gör sej, har jag hört. Så jag försöker så gott jag kan, att göra det roligt. Det går bra tillsammans med såna här goa ungar och annars är det som det är. Tack för mail, svar kommer... fast inte just ikväll.

   Kram! Och kli till berörda damer!

   Radera

Skicka en kommentar