Dagens skogs- och trädgårdsbilder

Jag känner mej redan bättre igen! Snoret rinner inte hela tiden och det är ett framsteg. Jag är trött och har ont i pannan, men det kan jag väl leva med. Jag är ju ledig och kan ta det lilla lugna och pigga på mej i lagom takt.

Frisk luft mår ingen dåligt av så en lugn och fridfull skogspromenad blir det idag. Här ska det snart bli stora, vildvuxna lupiner, minsann!

Vig som... ett kylskåp, ungefär. Jag klättrar över ett vindfälle och strax smiter Ida, smidig som en tiger, under och genom på ett litet kick. 

Vita sippor...

 ... och så den där fina busken, som blommar så vackert på nästan bar kvist.

Här har någon gjort fina, fyrkantiga hål i ett dött gammalt träd.

 Fina svampar växer på ett annat träd.

 Vi lånar den där bänken ett slag.

"Gapande hunden" balanserar på en stubbe. Hon tyckte det var synnerligen onödigt och låtsades länge att hon tyvärr var döv och inte alls hörde att jag pratade med henne ens *S*

Men jag var tjatig, så till sist klev hon upp här och stod så snällt medan jag tog fram kameran.

Men sen kan man ju få pausa lite.

Nu börjar vi närma oss bebodda trakter igen. Här bor det till exempel nån bevingad liten varelse.

Hemma blommar forsythian...

... och påskliljorna.

Men tulpanerna har rådjuren tuggat i sej, som vanligt. Något enstaka år får de stå kvar så de hinner blomma, men oftast inte. Det finns tydligen inte mycket annat gott att äta så här års, inte om man är ett rådjur iallafall.

Jag är inget rådjur, så jag ska äta ett ägg eller två nu, tror jag. Det är ju faktiskt påsk!

Fortsättning:
Kikade in hos min kollega AnnCatrin och hon har, förutom de mest fantastiska hundbilder (företrädesvis berner sennen), även denna bild i sin blogg:

Och den delar jag så gärna! *S*

Lite senare blir det äkta aprilväder... solen tittar fram samtidigt som det kommer ett strilande regn. Fantastiskt vackert i verkligheten, men går ju inte att återge på bild, såklart.

Kommentarer

 1. Var hittade hon den bilden på mig? (Grodan...;))

  Du är påpälsad, du - ni kanske hade det lite svalare. Här var det 17 grader och jag höll på att förgås! Ändå har ni grönare träd och mer fullblommande påskliljor. Tibast heter den där som blommar på bar kvist.

  Ida är duktig hon, som står ut med sin matte som bara vill ha henne att posera överallt! Men skönt att du är bättre och aprilregnetbilden arcett härligt ljus. Ha nu en fin Annandag Påsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte var hon hittade bilden, men jag snodde med mej den.

   Jag hade precis lite för mycket kläder på mej, men det kändes kallt (+9) när jag gick ut och så är jag ju lite hängig också, så jag vill inte gå och frysa. Jag tänkte ju dessutom gå väldigt lugnt och inte ens gå mej varm... men mössa har jag alltid, långt in i maj. Annars fryser öronen av mej och det vore ju synd.

   Vill gärna påtala att det INTE var jag som bad henne posera på Klampen häromdagen, det hittade hon på själv. Idag var det dock min idé och hon tyckte den var korkad *S*

   Annandagen bjuder på ett födelsedagsfirande i Bosvedjan (nu igen, de duggar tätt, födelsedagarna där borta). Blir säkert trevligt!

   Radera
 2. jamän visst är det väl märkligt???? att man aldrig blir riktigt klar ????? ;)

  SvaraRadera
 3. Hej Cornelia!
  Som vanligt visar du jättevackra naturbilder:)) Och vilken cirkushund du har;)) Hon är ju för söt:))

  Kramizar Marie

  SvaraRadera

Skicka en kommentar