Världens bästa badhus

Det är inte +33 grader i vattnet i badhuset i Kvissleby, så som det är i Matfors och på Alnö. De med små bäbisar klagar på det (det har hänt mej nu två gånger i omklädningsrummet att mammor har pratat med mej om det), men det är Världens Bästa Badhus ändå.

Alfred hade inte armpuffar med sej till oss, de hade väl helt enkelt blivit glömda i alla bröllopsbestyr. Vi åkte iväg till badhuset ändå, pratade med en badvakt och vips! fixade de fram ett par kvarglömda, som Alfred fick låna. Hur bra service är inte det?!? Och puffarna är helt enkelt nödvändiga, för den här ungen har inga som helst hämningar i vattnet, han... På bilden ovan är vi på det djupa (4, 18 m), men det bekommer väl inte Alfred? Nej, nej. Han vill också gärna hoppa från "brädan", det vill säga trampolinen. Jag säger nej, men då tycker han att han kan hoppa från 3 eller 5-meters istället och kilar iväg halvvägs uppför trappan innan jag hinner hejda honom. Förklarar att han faktiskt är för liten för att hoppa därifrån... varpå han bara tittar oförstående på mej och förklarar att "jag är duktig, jag kan hoppa!".

Jojo. Det tror jag säkert *S*

Jag har fantastiskt god hjälp med barnpassningen av kusinerna Emil och Johan, de är verkligen jätteduktiga och bussiga med lill-plutten!

Lill-plutten är för övrigt en mycket vältalig ung man. Vad sägs om följande: Alfred simmar omkring (med sina lånade puffar) i bassängen. Han bottnar såklart ingenstans. Mitt ute i plurret tycker han att det går lite för sakta framåt, så han ropar till mej, som just då stod på kanten (båda storkusinerna var i vattnet):
- Nela, jag har fått lite problem! Kan du komma och hjälpa mej?!


Alltså... han behandlar språket på ett sätt som jag inte tror att jag upplevt någon 3-åring göra.

Man blir väldigt hungrig när man badar och simmar och busar och leker. Alfred laddar in...

 ... och storkusinerna tuggar mackor och sockerkaka, de med. Emil ser lite matt ut, tycker jag *ler*

 På söndagar är det fritt tillträde till ReLaxen, där det finns ångbastu.
- Jag tycker att det är lite varmt härinne, sa Alfred och kilade ut lika snabbt igen.

Det var "lite varmt" i bubbelpoolen också, tyvärr, för jag hade gärna bubblat en stund tillsammans med grabbarna. Johan njuter i fulla drag iallafall.

 Emil på bassängkanten.

Efter en sen kväll, en tidig morgon och några timmar på badhuset orkar 3-åringen helt enkelt inte vara med längre. Somnar på bäddsoffan, där storkusinerna sovit inatt. Och sover som en sten i tre timmar(!!!). Vi andra hinner äta middag...

... och ta en skön prommis tillsammans med Ida innan vi lyckas väcka Alfred igen. Han får med sej en matlåda hem *S* för nu är det dags att återvända till Bosvedjan.

På Världens Bästa Badhus gjorde de stora ögon när jag kom tillbaka igen på kvällen för att vara med i vattengympan.
- Det trodde jag aldrig att du skulle orka, sa tjejen i kassan, som hade badvaktat på eftermiddagen. Du jobbar hårt med de där barnen!

*ha ha ha* Ja, det gör jag kanske. Att gå på vattengympa är rena semestern jämfört med att bada med grabbsen! *S*

Kommentarer

 1. Hej Cornelia!
  Men så trevlig dag ni verkar ha haft:)) Alfred verkar ju vara en liten tuffing, tur att du hann hejda honom
  från 3- och 5-meters svikten;)) Förstår om han sov gott ett par timmar efter badandet. Kul att se att Emil och Johan tar hand om honom så fint:))
  Det var inte dåligt av dig att gå tillbaka till badhuset och vattengympa:))

  Ha en fin Måndag
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är verkligen guld värda, de där stora kusinerna!
   Ha en fin vecka, du med. Här får vi snö just nu!

   Radera
 2. Vilket kvicksilver! Tur att det var du och inte jag som var med... jag hade nog haft sele på honom, haha. Fast då hade han nog sagt: Hillevi, skulle du vilja vara vänlig och befria mig från den här besvärliga utrustningen, tack! Otroligt med en så verbal nyss fyllda tre år liten person!

  SvaraRadera
  Svar
  1. *ha ha ha* Ja, det tror jag också, att han skulle uttryckt sej exakt så! *S*

   Radera
 3. Åh, nu blev jag ju jättesugen på att bada... XD

  Jag ville bara informera dig om att jag har gjort en hemsida, och inte vilken hemsida som helst, utan en pysselsida! (!!!XD) Det skulle vara kul om du ville titta in!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag så gärna, vet du, men vilken adress har du???

   Radera
 4. Thanks for any other informative blog. The place else
  could I am getting that kind of information written in such an ideal means?

  I have a project that I'm just now running on, and I have been on the
  glance out for such information.

  Also visit my web site; zapatillas nike air max

  SvaraRadera

Skicka en kommentar