Färdigt!

Nu har jag klippt klart. Det var inte så enkelt kring öron och ansikte och snyggare hund har man kanske sett... men nu är hon friserad inför vår och sommar och jag tror att hon kommer att tycka att det är skönt.

Stundtals gillade hon att bli klippt också, låg och myste och tyckte det var skönt att bli pysslad med. Men ansiktet var inte poppis att jag grejade med, så resultatet blev väl aningen ojämnt och inte så väldigt vackert, men det får duga!

Med eller utan päls så är Ida Den Vackraste, så det så.

Kommentarer

 1. Nämen… hahaha - klippte du Ida själv! BRA gjort! Hon blev minst lika bra som på trim och visserligen var hon en portugisisk vattenhund i halvtid men sen så! Jag klippte också min pyréener själv och det blev hur bra som helst. Kort i alla fall. Bravo, Nela!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kort blev det och tajmingen med vädret är väl inte den bästa. Inte så bussigt att ta av vinterkläderna när termometern visar -8½ grader på morgonen. Brrr! Sen fick hon sen en schamponering idag på förmiddagen också och sen blev hon ju riktigt frusen, stackaren. Men jag räknar med att det snart blir vår på riktigt.
   Och istället för att reda ut alla tovor, schamponera och duscha och kamma och greja... och SEN klippa av alltihop...så ja, jag tyckte det var enklare för alla inblandade (mej å Ida) att göra det i den här ordningen istället *S*

   Radera
  2. Klippte du också med sax, förresten?? Det hade ju underlättat med en maskin, det tror jag. Knixigt som bara den kring öronen och så, men med tålamod fixar man det mesta.

   Radera
  3. Hillevi igen19 mars 2014 17:44

   Jag klippte med maskin (det var på den tiden när jag jobbade på smådjursmedicin på Ultuna) och jag hade aldrig haft tålamod att klippa med sax. Så du är extra duktig, du.

   Radera
  4. Nej, det är ju bara det att jag inte har någon maskin att klippa med... *S*

   Radera
 2. Hej Cornelia!
  Såååå söt hon blev Ida:)) Det var inte dåligt av dig att klippa hela henne med sax. Men vad gör man inte om man inte har nån maskin, jo klipper med sax som du gjorde;) När jag klipper mina så har jag både sax och maskin.

  Ha en fin dag:))
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag klipper ju inte ofta... men hade jag haft en maskin hade jag nog faktiskt gjort det ett par gånger om året ändå. Nu blir det en vårklippning och inget mer, tror jag.

   Ha det så bra!

   Radera
 3. Övning ger färdighet vet du väl? du är en riktig tuffing som ger dig på det med sax och Ida likaså som hade tålamod med det! Det där med huvudet och formen är ju en sak för sig det... inte alls lätt! Men nog är det lättare med en maskin kan jag tro!
  Bra gjort!!
  Kram och mycket kli till duktiga Ida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag övar ju så sällan... en gång om året... så jag blir ju ingen hundfrisör av det, just. Men resultatet är ok för vår del, så jag är nöjd. Måste vara det, för det finns inget att välja på nu... kan ju inte precis ångra mej! *S*
   Ha det bra vid symaskinen!

   Radera

Skicka en kommentar