Klampen

Denna vinter har det inte varit några skoterspår att tala om ute på Klampen. Det har väl helt enkelt varit för lite snö. Just det har det goda med sig att det också tinar bort lite fortare, så idag försökte vi oss på en prommis där. 

Det händer inte så ofta numera att Ida springer jättefort. Mest lufsar hon omkring och håller ungefär samma tempo som jag, men hamnar hon på efterkälken för att hon stannat och luktat lite för länge på något... ja, då får hon ju lägga på en rem för att komma ikapp. Här har jag ställt mej bakom ett träd med kameran i högsta hugg, men som synes så är Ida faktiskt väldigt snabb och jag hinner inte riktigt med att ta en bra bild. Och nej, man kan inte precis göra om det... *S*

På radion säger de att pollensäsongen är ungefär tre veckor tidigare i år än annars. Redan denna vecka har vi tydligen haft alpollen i Sundsvallstrakten, men det var pollen som kommit med vindarna från Stockholm, påstår de. Jag tycker att stockholmarna kan behålla sitt eget pollen. Vi har nog så det räcker här i Norrland ändå.

Öppet vatten och en strandkant full med intressanta dofter. Livet är härligt även om vädret är gråmulet och temperaturen ligger på sisådär +2 grader. Tro det eller ej, men det är skönt att vara ute ändå!

Här är vi uppe på klipporna och traskar. Det syns inte just här, men på några (få) ställen är det varit barmark och våra fötter njuter.

Jag har allvarliga funderingar på att boka in en tid i april för klippning av hunden. Då bör det vara tillräckligt varmt, så att hon inte fryser utan vinterkläderna.

Här ska vi ner... mellan stenarna ligger snön ganska djup och det finns ingen skare som bär. Lite krångligt blir det, men vi väljer våra vägar och kommer ner så småningom. Ida blänger lite på mej och ser ut att tänka nåt om "stolleprov" eller nåt.

 En iskant.

 Och en stenbumling.

Slutligen en bild på smörgåstårtan jag har tjatat om i flera dagar nu. Bakad i en helt vanlig sockerkaksform, alltså *ler* Sen delad i fyra bottnar och fylld med diverse gott-gott.
Sture och jag firar inget särskilt, passar bara på att ha en fin fredagkväll för imorgon kväll är jag på jobbet och kommer inte hem förrän på söndag eftermiddag någon gång. Då får man ha det bra när man har varandra, om ni förstår hur jag menar?!

Kommentarer

 1. Här finns inte längre nån snö!! Men du har tagit härligt fina bilder du! De

  Det är roligt att stiga åt sidan när de kommer på efterkälken ... för då är det bråttom!!

  Pollenet kommer ända ifrån Balkan när vindarna ligger på! Så det kan bli jobbigt fastän vi inget har än!

  Ha en skön helg trots jobb!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte "trots" utan "med" jobb! Klart att det blir en bra helg!

   Utan snö skulle jag mer än gärna vara, men det vet du ju.

   Kram! å kli...!

   Radera
 2. Här halkade jag in, trots att vi har snöfritt här hemma. Huvudbilden på Ida är så fin där t.o.m. ögat syns. Vi hade tidigare en svart dv.schnauzer och vet att det är svårt att fota svarta hundar. Skönt för Ida att bli klippt senare i år. Är hon som min gamling, schnauzern Libby, lite motsträvig vid pälsvård är det bättre för henne. Numera trimmas inte Libby utan blir klippt. Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är ruskigt okammad för tillfället. Smutsig också, det är "sånt väder". Och nej, hon gillar varken att bli shamponerad eller kammad, så en klippning blir skönt (fast innan dess måste hon genomgå båda "behandlingarna", såklart, annars går det inte att klippa).

   Må så fint i vårvädret!

   Radera
 3. Underbart god, ser den ut, "sockerkakan".

  Och Klampenbilderna, åh! Fast mest "åh!" är ju Ida.

  Hoppas ditt jobbdygn blir bra och lagom lugnt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Miljoner gånger bättre än sockerkaka och själva brödet blev också riktigt gott!

   Radera
 4. Hej Cornelia!
  Den smörgås tårtan såg himlans smarrig ut:) Du är så duktig med bakning och matlagning:) Vilket trevligt Fredagsmys;)
  Vilka vackra "vinterbilder" du tagit. Ida ser såååå gullig ut på fotot med hennes huvud, så vackra ögon:)) Ser att snön börjar smälta bort hos dig:) Här är det barmark, det är
  så skönt när jag går ut med vovvarna i skogen:)) Igår var vi i Kims hus och eldade skräp hela dagen
  och röjde ut mer grejer i stallet. Nu börjar det likna nåt där också:)) På Tisdag får de köket som de ska montera upp själva. Jag målade en hel del plank igår också som de ska ha på en vägg.
  Idag tillbringar jag framför TV:n, det är ju vasaloppet, det gillar jag mycket:))

  Ha en fin fortsatt Söndag både på jobbet och den hemma ikväll:))
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande med renoveringen! Så härligt att få till ett alldeles eget stall och kunna ha hästen på hemmaplan. Spar mycket tid och respengar!

   Smörgåstårtan var delikat! (Jag är väldigt förtjust i smörgåstårta *S*).

   Ha det fint!

   Radera

Skicka en kommentar