Alfred i parti och minut

Direkt efter jobbet åker vi och hämtar Alfred. Hans mamma kommer lite senare att bli "kidnappad" och medtagen på möhippa... men det har hon ingen aning om då. Hon tror bara att vi ska gå på bio, Alfred och jag, vilket vi i och för sig också ska. Men sen åker vi hem till oss...

... där det blir pannkaka med blåbärssylt till lunch. Notera Den Svarta som sitter snyggt placerad intill. Utifall att det kanske vankas lite pannkaka i ett eller annat hund-gap?! *S*

Vi bakar bröd. Jättegoda kardemummakryddade Orustkakor. Alfred kavlar.

Han är en hejare på att nagga bröden också, så de blir verkligen fint prickiga *ler*

Sen gör vi en kaksmet, som Alfred snabbt snappar upp att det heter. Jag har ju lovat honom att vi ska göra kladdkaka, som är en stor favorit. Här blandar han smält margarin med socker.

Självklart måste man få smaka, så att smeten är ok. Förkläde över nya tröjan med grävmaskiner är ett måste!

 Efter köksarbetet blir det lite jobb med farfar. Däcket på traktorn måste pumpas.

 Man måste kolla trycket noga.

Men innan det ska skottas måste det få snöa färdigt, tycker farfar, men Alfred provsitter lite i hytten iallafall.

Vi bygger en jättefin snölykta.

Alfred har tagit ut en leksakstraktor och här bygger han ett "gömställe" till den. Sen går vi ut i skogen på promenad tillsammans med Ida. Det är ganska mycket snö och det är kämpigt att gå, även om man har långa ben som jag. För Alfred är det riktigt tufft, men han kämpar på. Mitt i skogen blir han plötsligt lite osäker och frågar om det finns björnar i vår skog? Vi pratar lite om det, att björnarna sover hela vintern och så. När det är utrett undrar han om det kanske finns hästar och kor där? Men nej, de bor ju i stall och ladugårdar, de... så det är ingen fara att gå där i mörka skogen. Men lite läskigt är det nog ändå.

Till middag blir det ugnrostad potatis med morötter och lök, helstekt fläskfilé och sallad. Alfred hjälper till att skära gurka och "lyckas" skära sej lite i tummen också. Plåster på, så blev allt bra igen.

Till efterrätt provar vi kladdkakan och Alfred njuuuuuter verkligen. Trots att han stoppat i sej massor med kött och potatis så klämmer han två rejäla bitar kaka också.

Senare sitter vi i soffan och Alfred beundrar sitt plåster. Säger att det är snyggt. Jag säger att Alfred också är snygg, så det är klart att han ska ha ett snyggt plåster. Då kläcker charmknutten ur sig följande lilla kommentar:
- Och du är snygg också, Nela!

Jojo, det ska böjas i tid det som krokigt ska bli... *S*


Den snygga charmören tycker att han behöver en dusch och så får det bli. Nytta förenat med nöje, ren kille som leker och har kul i duschen.

Sen... blir det välling och två sagor och natti-natti.

Kommentarer

 1. Meen... vilken hälrig dag ni fick med Alfred!! Han med ...kan jag se! Det blir lätt många bilder med en sån liten kille till låns.
  Kram till er och kli till tålmodiga Ida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är ett tacksamt motiv, den grabben!

   Radera
 2. Vilken heldag! Rätt mycket energi - gladenergi - i den grabben.

  Tröjan bev jättefin, så snyggt kantad också, du kan du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tröjan blev en omedelbar favorit. Traktorer och sånt är nummer 1 på listan hos Alfred just nu.

   Radera
 3. Hej Cornelia!
  Vilket härligt glatt inlägg:) Så fina bilder på charmören Alfred:)) En riktig going;) Brödet såg väldans gott ut och så även kladdkakan, mums!:)

  Det kan ju inte bli bättre än med en mätt, ren och glad Alfred:))

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glädje och skratt, mat och bak och kul hela tiden! Så är det att vara med Alfred!

   Radera

Skicka en kommentar