Pyssel, badhus och bröd

Förmiddagen ägnas åt scrapbooking, det blir en layout (albumsida) till Alfred, som snart fyller år. Kan såklart inte visa hela nu, då blir det ju ingen överraskning på födelsedagen! *S*

Klockan 12 öppnar badhuset och då hänger jag på låset efter en promenad med Ida. Hon får dock inte följa med in och simma... och det skulle jag inte tro att hon vill heller.
Idag får jag "trängas" i bassängen, minsann. Det är tre(!!!) gubbar/killar som också vill simma, samtidigt som jag. Oerhört ovanligt. I Kvissle brukar man vara i stort sett ensam. Nåja. Det går såklart bra ändå.

När jag kommer hem är jag vansinnigt hungrig, så då blir det grahamsvåfflor. Snabbt och lätt fixat. Och när mjölpåsen ändå är framme (ja, det var en krystad förklaring, jag håller med om det) blir det lite bröd också. Tolv ostfrallor, fem vallmobullar och två rejäla hamburgerbröd. Upptäckte nämligen en påse hamburgare i frysen, som behöver ätas (hamburgarna, alltså, inte frysen). Blir ju gott med hembakta bröd till, tänkte jag och plattade ut degen lite extra.

Så här blev burgarna senare på kvällen. Osten fastnade i locket så det ser väl inte så väldans snyggt ut, men det spelar ingen roll. Den ska ju tuggas! *S*

Dagarna rullar på och den ena är rätt lik den andra, men eftersom det är bra dagar så är det ju inget fel i att de är lika. Till helgen stundar jobb, faktiskt.

Kommentarer

 1. Jag förundras alltid över att du kan göra så perfekt runda bullar! Så imponerande. Även rågsiktskakorna ser helt suveräna ut och då jämför jag med mina egna rombkubtrekantiga som exploderat någonstans på vägen…

  Simmandet gick bra ändå, hoppas jag, med alla gubbsen runtomkring!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är smaken som är det viktiga, inte formen.

   Simmandet gick utmärkt. Gubbarna hann både komma och gå medan jag låg där och trälade fram och tillbaka, fram och tillbaka... suck. Det är ju inte jättekul, men skönt efteråt.

   Radera
 2. Woho spännande :) som varje gång någon fyller år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du... produktionen är i full gång! *S*

   Radera
 3. Hej Cornelia!
  Du är helt makalöst duktig på att baka vackra bröd, och säkert är de himmelskt goda också:))
  Hoppas det gick bra med simningen, trots "gubbarna";))
  Igår var det "fullt" hus på skyttet, det sköts och tjattrades för fullt. Man blir ganska "snurrig" i huvudet efter en sån kväll;)

  Må nu så gott och var rädda om varann:)
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är definitivt "periodare" när det gäller bakning. Ibland, som nu, blir det ofta och mycket och gärna... ibland dröjer det länge mellan gångerna jag sätter händerna i degen.
   Jadå, gubbarna var inte så mycket i vägen, två av dem var riktiga snabbsimmare, som nog tyckte att det var jag som var i vägen för dem.
   Mysigt med de där föreningskvällarna, du!
   Ha det bra!

   Radera

Skicka en kommentar