Ny pump och sparktur

På förmiddagen kommer värmepumpsmontörerna, precis som utlovat. Vi är ju inte bortskämda med att hantverkare kommer precis när de har sagt att de ska göra det, så bara det är ju en stor grej. Att de sedan är trevliga och gör det de ska utan att några problem alls uppstår känns som ännu ett plus i kanten för denna dag. När de lämnar oss sitter den nya pumpen där och blåser varm luft in i huset. Den ska vara bättre och effektivare än den gamla, som ju dessutom var trasig... så det här kan bara bli bättre, mycket bättre.  Den gamla var dock aningen mer diskret, tycker jag. Den nya ser ut som nån sorts rymdspejsflygplansvinge, men men... funkar den bara så kan jag leva med det.

Plockar ner gardinerna också, så att de ska komma åt ordentligt. Av bara farten tar jag ner dem som hänger i det andra fönstret också och byter till den icke-juliga varianten. Finemang att få det gjort. 

Den här långa leopardmönstrade leksaken, som har både pip och prassel i "magen", fick Ida i julklapp. Eftersom hon är skendräktig så blev den genast hennes "Mellansjövalp". Hemma har hon en gammal tvättbjörn, som hon vårdar ömt och har så gjort i många år nu. Hon pratar och grejar och bär omkring på denna leopardvalp och är så söt, så. Snart är det väl över för den här gången och det blir nog lite skönt för henne att slippa hålla så mycket ordning på "kullen".

Vägarna är "lite" (årets underdrift) isiga och sparken gör sig verkligen bra idag. Vi tar en rejäl tur. Det går undan som hundan i utförsbackarna! Tur att jag har broddar att bromsa med, annars hade det nog gått litegrann åt skogen för mej *S*

Vi åker på vägen utmed sjön och det är alldeles fantastiskt vackert med solen som skiner på isen.

Jag har bara mobilen med mig och den är inte så kompetent, så bilden gör såklart inte vyn någon rättvisa alls. Men en fin tur hade vi i solskenet och ett par plusgrader. Att swischa fram på en spark är rätt härligt, faktiskt!

Kommentarer

  1. Hej Cornelia!
    Vilken härlig sparktur ni fick:) Vackert foto på isen och den vackra solen:)) Hos oss syns det ingen sol:((
    Så skönt att ni fick luftvärmepumpen bytt:)) Hoppas det blir varmt och gott nu igen:))
    Såååå söt hon är Ida med sin "Lille" Mellansjövalp!

    Må nu så gott:)
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mellansjö är en solig plats, både vinter och sommar. Det betyder att det ofta är kallt som tusan vintertid och lika varmt och skönt på sommaren. Värmepumpen blir nog ett fint tillskott, hoppas vi, även om vi såklart måste elda ändå.
      Ida är jättegullig, men det blir bra när "dräktigheten" är över.
      Ha det fint!

      Radera
  2. Vilket perfekt sparkföre! Håller med om att Ida ser för söt ut med sin lååånga valp. Och hantverkare som kommer när de lovat - finns de!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! De finns, uppenbarligen. Men vi är inte så väldigt bortskämda med just den sorten, vi...

      Sparkföret var så perfekt att om vägen lutade lite åt ena eller andra sidan åkte sparken på tvären och jag hade inte en chans att göra nåt åt det. Men vädret var härligt och turen också, trots allt.

      Radera

Skicka en kommentar