Långstyrning

Redan förra veckan var Sture sugen på att ge sig ut på det som han kallar "långstyrning", alltså en rejäl biltur... Idag hade vi samlat lite krafter (och en del små uppdrag att utföra längs vägen) och gav oss iväg. Det var, som tur var, inte sånt här väder hela vägen, utan mestadels ganska fint med bra väglag. Men snörök är inte kul, inte ens korta sträckor.

Vi var uppåt landet och anhalt nummer 2 var Sollefteå. Vackert gammalt tegelhus med fina fönster.

En liten stadsprommis uppskattades verkligen av den svarthåriga, som tyckte det var kul med nytt ställe med nya lukter.

I Kramfors hittar jag inga fina hus. Detta är ju extremt fult och trist. Fy, för att gå i skolan där... men jag kan ha helt fel. Man ska inte döma hunden efter håren och inte heller skolor efter exteriören. Kanske är det världens mysigaste och bästa skola på insidan?!
Och hur som helst... en liten spatsertur i Kramfors uppskattades även den av fröken Briard, som inte bryr sig ett skvatt om hur husen ser ut, utan viftar vänligt på svansen mot alla människor vi möter och ser så snäll ut. Ingen dristade sig att prata med henne/oss och lika bra var väl det för det är ju inte alltid hon är lika snäll som hon ser ut! *S*

Efter Kramfors åkte vi raka vägen hem, med en liten avstickare söder om HögaKusten-bron, för där var E4 avstängd efter en tankbilsolycka på morgonen. En lastbil full med etanol hade sprungit läck och man höll fortfarande på att sanera och bärga, så vi fick åka en bit på kringelikrokiga gamla e-fyran. Gick bra det med.

Nu tror jag att det får bli en liten skumpar-tur ikväll, för nu har vi varit alldeles för stilla hela långa dagen och behöver göra av med lite energi.

Kommentarer

 1. Lite roligt med en utflykt! Jag skumpade också på eftermiddagen och konstaterade häpet att jag kan springa mycket långsammare än vad jag kan gå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ju... det går inte alls fortare att springa, det är bara mycket jobbigare! *S* (Så varför göra det överhuvudtaget, kan man ju undra...)

   Radera
 2. Visst är det kul att ta sig en biltur då och då. Älskar det! Ni ser ut att ha haft en trevlig tur!

  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vars... vi åt en god lunch där i Sollefteå också, det var nog dagens höjdpunkt. Förutom att Ida tyckte att det var skoj att kolla in nya platser då, förstås.

   Radera
 3. Hej Cornelia!
  Så trevligt med en liten utflykt och Ida ser så nöjd ut där hon sitter:) Spännande med nya lukter;))
  Skönt med en promenad efter åkturen:)
  Idag har jag skyttet igen:)) Nu blir det lite städ och matlagning:)

  Må så gott och var rädda om varann
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon gillar ju det, damen... att få gå på nya ställen och lukta på nya saker. Men vilken hund gör inte det?!
   Vi joggade faktiskt lite lätt igårkväll och kände oss så väldigt duktiga! *S*

   Ha så kul med hus-arbetet och skyttet idag!

   Radera

Skicka en kommentar