Dagens järnväg

Börjar med två bilder av vår väg i Mellansjö. Igår var det ganska mycket snö, men idag kom plogbilen. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Det är värt de kronor vi får betala för att få bort snön, det är det!

 Här kommer en av dagens två järnvägsbilder.

 Och här kommer nästa, då...

Den här vyn har jag fotat x antal gånger förut, men här kommer ytterligare en repris. Det är ju så vackert med sol och snö och så lite öppet vatten till det. Ibland simmar det några sjöfåglar här också, men inte just idag.

Efter dagens prommis i Mellansjö städar jag huset litegrann innan vi åker hemåt igen. Ju närmare kusten vi kommer desto sämre blir vädret (läs: mindre sol, mera moln och mera snöfall! Bläh).

Kommentarer

 1. Nå, ni hade er tid ändå av det underbart vackra. Så här får vintern gärna vara! Hoppas att den nya värmepumpen gör vad den ska!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den sköter sig så bra att jag till och med har glömt bort att berätta hur bra den är! Igår när vi kom till Mellansjö hade det varit rejält kallt under veckan vi varit borta. -20 hade det varit nån natt och häromdagen var det -17 på dagtid. ÄNDÅ var det +18 i vardagsrummet och +11 i köket!!! Det är inte illa, det. Huset har ju egentligen inte alls rätt planlösning för luftvärme, men ett fint tillskott är det.

   Dina bröd från idag... mmmmmums!

   Radera
 2. Men, vad bra att pumpen gör sitt jobb. Jag blir allmer intresserad av en sån här.

  Du har helt rätt om jästbröd - visst är det allra godast. Men som alternativ var det inte dumt och det verkar som att jag tål det lite bättre. Jag kan inte heller göra så vackra bröd som du, det blir i stället alltid någon sorts aliens...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tål du inte jäsbröd?
   Och förresten, jag har glömt fråga, hur är det med höften????

   Pumpen är finemang som komplement och i en liten stuga räcker den nog långt ensam också. Vet ju inte vad du har för uppvärmning annars?

   Hur bröd ser ut spelar ingen roll, de ska ju tuggas! *S*

   Radera
 3. Hej Cornelia!
  Ja då var den helgen till ända, och en ny vecka står framför oss:) Här skiner solen lite idag och vi har -7 grader.
  Så mycket snö ni har, vilken tur att ni har plogbilen. Synd att ni måste betala det själva bara. men så är det ju ibland;)

  Du har tagit såååå vackra bilder på både järnvägen och vatten vyn:)))))) och självklart på Ida också:))))

  Må nu så gott och ha en fin dag:))
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ida är alltid Den Vackraste oavsett vad man jämför med! *S*

   Ja, men det är som sagt var värt varenda krona vi får betala. Vi måste ju kunna ta oss dit för att elda och hålla varmt i huset, så det inte fryser sönder för oss.

   Ha en fin vecka!

   Radera

Skicka en kommentar