Packning pågår

Rubriken ljuger. Jag har inte alls börjat packa ännu. Bara plockat fram en hel massa saker som ska med till Mellansjö på måndag. Jag har gjort en del godis och förkokat revbensspjällen. Det sistnämnda har jag aldrig gjort förut, men nu följer jag ett recept till punkt och pricka, vilket innebär att de kokta köttbitarna nu ligger i en slags marinad i dubbla plastpåsar och ska ligga där tills på måndag. Då ska jag fiska upp dem och slänga in dem i ugnen en stund. Och sedan är det meningen att de ska smaka helt utsökt delikat gott. Vi får väl se hur det blir med den saken. Själv gillar jag inte revben.

Eller som min systerson sa en gång när han var liten: Jag tycker inte om sånt där kött med skelett.

Rörmokaren kom aldrig igår. Men idag skickade han ett sms och bad om ursäkt för att han helt enkelt hade glömt bort oss. Hm. Han hade inte sagt nån tid, så jag höll mej hemma precis hela dagen och tordes knappt gå ut med Ida på vägen ens... (fast sen kom ju Sture hem och då halkade vi ju iväg ut på Klampen, hunden och jag). Men alltså, vi var hemma och "passade huset" hela dagen och så glömmer människan bort det. Tänk om vi hade varit tvungna att ta ledigt från nåt jobb eller nåt?! Då hade jag nog inte så godmodigt sagt att det var ok att komma på måndag morgon istället, men nu är det meningen att så ska ske. Och sen ska vi dra iväg till Mellansjö illa kvickt efter det.

Kommentarer

  1. Hantverkare! Ja, man ska ju inte dra alla över en kam men det här tar nog priset. Tur du har tålamod.

    Hoppas ni får en riktigt God Jul och att skelettköttet blir bra. Har aldrig vågat mig på att göra revbensspjäll.

    God Jul!
    Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tålamod har jag och det här var ju inte direkt nån katastrof. Värre var det med snickaren som skulle byta dörrarna i Mellansjö. Från det att han lovat komma och fixa tills han verkligen gjorde det tog det TRE ÅR(!!!!). Jo, det är sant. Ett antal bortförklaringar och nya löften gav han under tiden... och jag misströstade verkligen i perioder, men nu är det ju faktiskt gjort och de nya dörrarna sitter där.

      Revbensspjäll brukar jag göra, men just det där med att förkoka dem är nytt för i år. Annars har jag bara lagt dem i ugnen och stekt.

      God Jul till er!

      Radera
  2. Skelettkött bvar ett bra namn. Jag önskar dig en riktigt God Jul.

    SvaraRadera
  3. Tur att ni har en kombi, annars hade det väl blivit släpkärra, närapå! Jag tycker att det är gott med revbenssjäll, men då måste de vara närapå brända så det inte finns något dallerfett någonstans.

    Igår var jag på Hästridarstället och fick med mig en vildsvinsskinka, älgfärs och mer griskött, fast från deras egna hshållsgrisar, då.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Släpkärra finns med på övervägande-listan. Det skulle vara skönt att bara slänga på allting där, stänga "locket" och dra iväg. Kruxet är att det bara är sommardäck på släpet och vägarna är för tillfället glashala av allt regnande.

      Köttet låter som nåt alldeles extra, det. Njut!

      Radera
  4. Äsch, vad dåligt det går att kommentera från min gamla ipad, det bara fastnar hela tiden, så nu tar jag telefonen i stället. Ville ju ömka dig lite för hantverkarstrulet - det är verkligen SÄ jobbigt att känna sig låst (och blåst, haha). Hoppas att han verkligen kommer tidigt på måndag morgon, då . Kör försiktigt sen i jultrafiken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas också att han kommer direkt på morgonen, så att vi kan fara sedan. Det skulle vara skönt att komma iväg och fixa det sista.

      Radera
  5. Ibland kan det vara jobbigt med "två boenden", jag som förr om åren fraktade prylar fram och tillbaka från hemmet och ut till stugan i skärgården varje helg. Önskar er en God Jul och ett fint kommande 2014.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, lite knöligt kan det vara att behöva dra med sig precis allting... men det ska bli så roligt och trevligt också!

      Lycka till med eventuell tillökning och ha en riktigt härlig jul!

      Radera

Skicka en kommentar