Man kan undra...

Ja, man kan undra varför jag fortsätter att tappa kilon, när vi käkar så god mat jämt?! Idag tog vi omvägen över Hudik på väg till Mellansjö och i Ljusdal stannade vi och åt lunch på trevliga Järnvägs.

25% av mej är borta, sedan april i år. Åtta månader och jag tappar fortfarande lite i vikt varje vecka. Vad jag har gjort, och gör? Tja... rör på mej mer och äter bara sånt som kallas "mat" (dvs inget godis, glass, efterrätter och annat sånt gott). Låter trist, men jag vande mej ganska fort och nu känns det ok att bara låta bli.

Det började ju med att jag hade så förfärligt ont i magen och doktorn trodde att jag hade tarmfickor. Då kändes det obehagligt att stoppa i sig överhuvudtaget någonting alls, som skulle ligga i de där fickorna och ruttna (det vet jag inte om det gör, men för mej kändes det så). Men förnuftet sa mej förstås att något måste man äta, annars dör man. Då bestämde jag mej för att jag skulle äta Mat. Och på den vägen är det.

Jag mår bra, så det är ingen fara med mej alls.

Med Ida ser det inte heller ut att vara någon fara alls. Hon är sååå mycket gladare och piggare idag. Smet iväg en stund och inmundigade något riktigt äckligt, när vi rastade strax norr om Ljusdal. Luktade inte hallon från baksätet, precis. Men där fick hon ligga idag också, eluppvärmt baksäte känns bra när man har en gammal skrutt-hund som behöver lite extra omsorg. Pigg när vi kom fram till Mellansjö och travade runt nere i snön på gräsmattan och såg glad ut, till och med.

Puh. Dags att andas ut för den här gången, tror jag.

Kommentarer

  1. Det låter väldigt enkelt. Tänk om det hade funkat på mig med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör det nog, om du är tillräckligt envis. Jag tror det.

      Radera
  2. Alltså, du måste ha ätit väldigt mycket sött innan? Eller så rör du verkligen massor på dig och, ja, det gör du ju. Jag äter nästan inget sött alls men jag måste röra mer på mig, förstår jag nu. 25% är ju massor, grattis till det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp. Alldeles för mycket sött. Men det är ju gott! *S*

      Och du, du rör dej nog mer än vad jag gör, det är jag ganska så övertygad om.

      Det var inte alls tanken från början, att jag skulle gå ner i vikt. Det var liksom en "biverkning", men sen blev det lite av en utmaning till mej själv. Och så gick det som det gick, bara.

      Radera
  3. Hej Cornelia!
    Så duktig du är som tappat så mycket vikt! Du verkar ju må jättebra:)) Och du verkar ju röra på dig ganska mycket också:)) Så skönt att höra att Ida mår bättre också:))

    Må så gott
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Duktig vet jag inte precis, men det känns rätt bra.

      Att Ida mår bra är det viktigaste av allt!

      Radera
  4. Men vad duktig du är! 25 %! Det är inte lite det! Blir inspirerad och ska försöka mig på din metod, Blixt&dundermetoden ska jag kalla den. Behövs verkligen, med just blixt och dunder, för här går det åt andra hållet...

    Hoppas Ida får hålla sig pigg nu. Håller tummarna!

    Ha det så gott! Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äsch, metod? Det är det klassiska... ät mindre, rör dig mer.

      Tror säkert att Ida kommer att vara pigg och frisk länge nu. Det blir såhär ibland (fast jag blir ju lika skärrad varje gång!).

      Ha det fint! Och tack för skorpreceptet!

      Radera
  5. Haha, "Blixt&dundermetoden"!!! Underbart!

    Skulle ju också bara tillägga att det är härligt att Ida mår så mycket bättre igen, väldoftande eller ej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon får lukta hur hon vill, bara hon mår bra (och låter bli att slicka mej i ansiktet)!

      Radera

Skicka en kommentar