En annan dag

Ingen Annandag, men en annan dag. En lugn och skön och fridfull dag där det mesta går litegrann i slow motion. Men granen åker ut iallafall. Det absolut bästa vi gjort just idag.

Som ni förstår är julgran inte mitt favoritträd, precis. Jodå, jag kan tycka att det är lite fint med ljus och grandoft och alltihop, men... äsch! Den har bara stått där för barnens skull, för att vi skulle ha någonting att lägga julklapparna under. Hade vi varit här själva hade ingen gran kommit innanför tröskeln.

Men samtidigt så tycker jag, att ska jag ha gran ska det ju givetvis vara en alldeles riktig gran, ingen plastvariant.

Som sagt var, idag åkte den ut igen och på bilden ovan ser ni just detta. Ett hörn utan gran. Den som tittar noga kan också se en av Idas leksaker, den här söta filuren fick hon av Emil och Johan i julklapp. Än så länge bryr hon sig inte särskilt mycket om den, men rätt som det är så "adopterar" hon den nog.

Ute är det mörkt och kallt. Eller åtminstone mörkt. Strax över nollan på termometern är det. Jag tänder ett par lyktor för att lysa upp tillvaron lite och så här ser det ut när vi går ut på kvällspromenad, Ida och jag. När vi kommer hem nån timme senare är vi snötyngda (som granar i skogen) och brädorna på altanen syns inte längre, för de är helt täckta av snö.

Undrar om den kommer nu, vintern??? Helt onödigt isåfall.

Kommentarer

  1. Go kväll Cornelia!
    Här ösregnar det just nu och blåser rejält:(( Jag hade hellre haft snö och kallt:)) Men det är bara att gilla läget." Guben" har jobbat idag och har jour. Jag och Ted har varit hemma och grejat med både det ena och andra. Men vår gran står kvar i hörnet och sprider sitt ljus;)) Hoppas ni inte snöar in, fniss;))

    Ha en fin Lördag:)
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk, så olika man kan vara. Jag är glad för varje minut vi är utan snö. Jag vet att den kommer... och kylan också. Men så länge jag slipper är det bara positivt. Vintern är lång nog ändå.

      Insnöade blev vi inte alls. Nu på morgonen är det fyra(!) grader varmt och allt som kom igår har nog försvunnit igen. Finemang!

      Ha en härlig lördag!

      Radera
  2. Så fint med lyktorna! Här vräkte regnet ner, verkligen vräääkte. Inte heller så kul med tanke på hemmadärborta... men det behövs inget skottande i alla fall.

    Det var ett intressant hörn, hahaha... men jag förstår precis vad du menar, skönt att slippa granen. Jag har för litet för stt få plats med någon alls och det är bra det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skottningsfria vinterdagar är de bästa! Förstår att du är lite orolig för regnandet också, förstås.

      Hörnet står där så tomt och bra! *S* Och leksaken ligger kvar, fullkomligt orörd. Andra grejor är däremot flyttade till sina "rätta" (enligt Ida, då) platser.

      Njut av en fin lördag!

      Radera
  3. Hej Cornelia, vi har saknat dig och svarta lurvet här ute på Näset. Jag hoppas vi inte skrämmer bort er? Vägen var iofs farligt hal för ett par dagar sedan, men det värsta har smultit bort nu.
    Jag måste förresten säga att ert hus lyst så hemtrevligt när jag tagit sig en kvällspromenad bortåt "byn". Jaghar funderat på om jag skule knacka på och säga God Jul men jag är väl lite blyg ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nejdå, vi är inte bortskrämda (möjligen bortskämda *S*), men har åkt hem på ett par dagar. Kommer tillbaka till nyår! Kanhända är väl jag lite blyg också.

      Vi ses säkert!

      Radera

Skicka en kommentar