Soppa på en tisdag

Jodå, man kan äta soppa på en tisdag. Om man får lite köttfärs över på en måndag, när man lagar lasagne, så kan det bli Nikkaluoktasoppa dagen efter. En bit vitkål sen vi hade pizza på jobbet och jag gjorde sallad till den, en helvissen purjo, en halvvissen paprika... jodå, det blir soppa av det. Ser inte värst gott ut, men smakar skapligt. Inte min favvosoppa, men jag gillar att städa kylskåpet på det här viset.

De sista decilitrarna mjölk får sällskap av lite mjöl och ägg och blir till efterrättsplättar tillsammans med lite sylt och grädde. Jag väljer blåbärsvarianten, som jag gillar bäst. Sture tar en klick hjortron.

När jag vill ge mej ut i skogen på eftermiddagen är hunden borta. Puts väck. Hon kommer inte av sig själv när jag klär på mej, hon dyker inte upp när jag ropar. Jag letar i hela huset, i källaren, i tvättstugan... har hon följt med nånstans och blivit kvar?? Låter väldigt osannolikt, men var ÄR hon?!

Går ut till Sture, som sågar lite igen. Med motorsågen. Ida följde med honom ut... så långt vet han, men var hon tog vägen sedan? Ingen aning. Jag visslar och ropar. Ingen hund.

Ber Sture stänga av motorsågen och då kommer hon raskt travande nerifrån vägen. Stackars arma hund. Hon blev ju så himla rädd häromveckan, när björken föll på baksidan av huset, så nu vill hon inte ens vara hemma när motorsågen är igång! Lill-gumman...

Vi ger oss ut i skogen och skumpar på så får hussen köra motorsåg så mycket han vill under tiden. Så gör vi.

Kommentarer

  1. Vilket finurligt recept du hittat på. Jag gillar också när man kan ta tillvara det mesta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har faktiskt inte alls hittat på det själv, det finns i min kokbok och serverades ganska ofta på den tiden när jag jobbade på dagis. Då i en rätt blaskig och smaklös variant, tyvärr.

      Visst är det kul när man äter upp det man har och det inte blir liggande tills ingen vill ha det?!

      Må gott!

      Radera
  2. Men stackars ida, sådan tur att hon dök upp när sågen stängdes av. Och du har riktiga träningskläder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns inte alls bra att hon blev så berörd av det där sågandet. Hon, som är alldeles skottfast och allt... ska hon behöva vara rädd för motorsågar? Pluttfian... *tycker synd om*

      Jackan har jag tjänat ihop genom att svara på enkäter på internet och samla poäng och byta mot en jacka (tog evigheters evigheter att få ihop tillräckligt med poäng), brallorna har jag faktiskt investerat i själv. Riktigt sköna att röra sig i. Och för all del, riktigt sköna att sitta inne och pyssla i också *S* Funkar även som långkallingar. Allsidigt plagg! *ler*

      Hur har du det med internet nu, har de felsökt färdigt?

      Radera
    2. Det fungerade när jag kom hem igår, så förhoppningsvis, så!

      Plättar är verkligen mycket lyxigare än pannkakor, men jag har samma problem som du med för stort järn till för liten platta. Det ser jättegott ut, du lagt upp!

      Soppa är mycket bra mat, det!

      Radera
    3. Soppa är prima mat, faktiskt. Äts alldeles för lite, tror jag. Undrar om det finns mindre plättjärn??? Tror inte det, tyvärr.

      Fint att ditt nät funkar igen!

      Radera
  3. Hej Cornelia!
    Stackars lilla Ida, tur att hon kom tillbaka:)) Snygga träningskläder. Mums med plättar:)) Sådan soppa har jag nog aldrig ätit, tror jag.

    Må så gott
    Kramizar Marie
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såklart att hon kommer tillbaka... hon var inte långt borta. Bara på behörigt avstånd från ev fallande träd. Hon är inte dum. Men det är synd om henne att vi har skrämt henne sådär, det känns inte bra.

      Plättar är gott, men jag har ingen tillräckligt stor platta för plättjärnet, så det gick inget vidare att grädda dem. Det blir pannkakor i fortsättningen också. Tyckte bara att jag skulle lyxa till det lite idag... som sagt var, ingen bra idé.

      Ha det toppen!

      Radera

Skicka en kommentar