Bad-måndag

Medan Sture är ute och sågar ner äppelträdet som fick sej en rejäl knäck av björken som ramlade på det häromdagen, är jag inne och förbereder dagens middag. Det blir en hel långpanna med lasagne till våra gäster.


Jepp! Det är ju renoverat och klart i Njurundahallen, så nu kan vi återta våra veckobad, Bosvedjekillarna och jag. Fast vi byter dag från onsdag till måndag, för Johan har börjat träna innebandy på onsdagarna.

Ett extra mellanmål kan behövas, om man ska orka bada ett par timmar direkt efter skolan. Och på tal om skola, så var Christer Fuglesang, astronauten ni vet, på besök hos Emil (och övriga åttondeklassare på Hagaskolan i Sundsvall) i torsdags. Spännande och intressant hade det varit att lyssna på honom, förstås.

 Emil tänker dock ändå inte bli rymdfarare, säger han, och hoppar i plurret istället.

 Simmar några hundra meter gör han också.

Johan hoppar från "trampolinen" (som väl egentligen bör kallas svikt, tror jag).

 Det är nästan lika kul att hänga under...

 ... och här busar han lite med leksakerna i lilla bassängen.

När vi känner oss nöjda med blötan kilar vi in i varsitt omklädningsrum, där duscharna numera fungerar, allihop! Bra, så slapp jag klaga. Efter tvätt och bastu och så... så åker vi hem till oss och inmundigar lasagne i stora lass. Och ändå blir det över till sex matlådor, som blir bra att ha på jobbet framöver.

Kvällen fortsätter med en rask 45-minuters promenad tillsammans med Ida i mörkret och sedan går jag hem och kokar Nikkalouktasoppa på köttfärsen som blev över när jag lagade lasagnen.

Puh. Efter det orkar jag inget mer. Men morgondagens middag är klar och behöver bara värmas imorgon. Det känns ju fint.

Förresten, apropå jobbet... så fick jag idag ett mail där det står att omorganisationen inom Stöd o Omsorg är klar. Nya chefsgrupper är tillsatta och ditten och datten. Nu blir det chefsbyte för min del. Känns väl "sådär", om man ska uttrycka det snällt, men jag är inte av den sorten som går och gräver ner mej i första taget, så det blir väl bra. Hoppas jag.

Kommentarer

  1. Varför ska det hela tiden omorganiseras, kan jag undra lite stillsamt sådär. En massa stök och bök och energi krävs det och bättre brukar det väl sällan bli. I ditt fall hoppas jag dock att det blir superbra!
    Har inget internet, felsökning pågår. Tänk, man man känner sig beroende av det numera, inte bra. Det här skriver jag från telefonen men 3G fungerar inte heller. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan bara hålla med dej... det sliter lite med omorganisation och sånt... och jag har ju dessutom själv försatt mig i ett byte av jobb, så det känns som om det inte finns tid att landa ordentligt. Men någon gång, kanske..?

      Nej, det är inte bra att man känner sig så "borta" utan internet, men det förklarar ju varför du inte bloggade igår. Var inne och kollade flera gånger... *S* Nu kan jag känna mig lugn ändå.

      Ha det gott, du och Ankan och dina fina hönor (och tupp, såklart!).

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    Vilken härlig baddag ni verkade ha haft. Skönt att duscharna fungerade som de skulle;) Det måste ha varit spännande för killarna att träffa Christer Fuglesang:) Hoppas det blir bra på ditt jobb med det nya chefsbytet:))

    Må så gott
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, äntligen är vi igång med våra veckobad. Vi började i våras och det var så mysigt. Men så skulle simhallstaket renoveras och det drog, som alltid när kommunala byggnader ska renoveras, ut på tiden... men nu har man öppnat igen och vi kan bada och simma igen. Härligt!

      Chefsbyte var inget jag önskade mej, men det har hängt lite i luften och man har kanske anat lite...

      Ha det fint!

      Radera

Skicka en kommentar