På stegen, kakor och Ida

Imorgon kommer sotaren. Sture kliver upp på stegen, byter ut ett par trasiga takpannor och fixar till "stegen" där uppe, de som sotaren ska kliva på fram till skorstenen.

Notera de vissna blommorna i ampelkorgen till höger. Där, under taket, klarar sig inga blommor längre. Men de där i krukorna nedanför trappan, som jag visade här i bloggen för ett tag sedan, de är fortfarande lika fina!! Det är helt otroligt. Tror jag måste ta en bild på dem imorgon igen, så ni får se.

När jag kommer hem från jobbet bakar jag dessa kakor. De innehåller bland annat torkade tranbär, något jag aldrig ätit förut. De blev faktiskt goda, men är egentligen bara ett test inför ett kommande pysselprojekt *S* Själv äter jag inga kakor, men provsmakade en liten pluttbit av en sån här. Måste ju veta att de smakar ok.

 Rejäl promenad i höstiga skogen och höstiga solen blev det på eftermiddagen. Såååå skönt att rensa huvudet efter helgens jobbande!

Kommentarer

 1. Förstår att du gillar att ta en promenad efter jobbet. Det är klart...nu när det är så frisk luft ute också. Kakorna såg spännande ut. Har aldrig ätit tranbärskakor:-)) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Receptet kommer i min pysselblogg så småningom, tror jag nog, om du vill prova.

   Jag försöker passa på att vara ute i dagsljuset så mycket som möjligt, för snart blir det ont om den varan!

   Ha det bra!

   Radera
 2. Men... vad gör den mannen upp på stegen?? Han bör hålla sig på marken eller hur??
  Fina Ida ser ut att må bra!!
  Kakor är gott... säkert dina tranbärdito också!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han lagar taket, skrev jag ju! *S*

   Ida mår prima, men sent igårkväll tyckte jag att hon linkade lite på ena bak. Hoppas att det var inbillning.

   Kram på dej!

   Radera
 3. Jag är ingen kakätare fast pajer och äppelkakor och sådant slinker gärna ner. Inga sju sorters småkakor dock fast tranbärskakor lät spännande.

  Hoppas att Sture inte tog den snabbaste vägen ner….

  Och Ida, ja hon ser ut att ha härliga dagar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kakorna var, som sagt var, bara ett test inför ett kommande pysselprojekt, men Sture uppskattade dem iallafall. Och han klättrade nerför stegen, lugnt och värdigt, och allt gick bra.

   Man ska ta vara på all sol som finns och njuta av det vackra, så länge DET finns! Så Ida och jag traskar omkring så mycket vi orkar och kan. *S*

   Må gott!

   Radera

Skicka en kommentar