Höstigt

På eftermiddagen blir det en väldigt höstig promenad. Det är skapligt fint väder när vi ger oss ut, men innan vi är hemma igen faller ett tätt duggregn. Fast jag tycker bättre om regn än snö, så det är rätt okej ändå.

Ida "hittar" samma ben som sist vi gick ut till brukshundklubben. Hon vet naturligtvis exakt var hon lämnade det förra gången *ler*

Här på bilden står hon och tittar bort och låtsas att hon inte har en aaaning om var det där benet (som nyss var i hennes mun, men som hon släpper i samma ögonblick som jag tar fram kameran... man vill ju inte ha bildbevis alla gånger.. *S*) har kommit ifrån.

Hon är för goooo, den här bruden!

En mer öde brukshundklubb får man leta länge efter, men ur min synvinkel så är det bara bra. Lugnt och fridfullt. På hemvägen möter vi dock en man med en landseer, eller möjligen en vitsvart newfoundland. Han har uppenbara problem med sin stora hund och baxar in den i skogen, där de blir stående tills Ida och jag har traskat förbi på vägen. Hunden skäller och mannen får hålla hårt i den för att den inte ska springa ut till mej och Ida. Jobbigt att ha en hund som man måste hålla fast fysiskt, tänker jag, och njuter ännu mer av lilla söta Ida.


Kommentarer

 1. Det där regnet ska komma hit i natt. :(

  Idas ben - att hon inte tar det och ara sticker! Haha, avstå en sådan skatt.

  Hundmöten är lite knepiga ibland. Ankan kan också bete sig så som "den där" och andra gånger inte bry sig alls. Förstår att du uppskattar Idas lugn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack ja, jag har ju också haft såna hundar. Och därför är det ännu mer fantastiskt att ha en "sån" som Ida, som vänligt viftar på svansen och sen bara struttar förbi.

   Fast, det är inte säkert, såklart, att hon varit så himla vänlig om den vitsvarta kommit farande och tänkt tugga på henne.

   Och att hon inte "tar benet och bara sticker" beror väl på att hon aldrig i livet skulle kunna tänka sej att just sticka. Vallhunden i henne säger att hon ska hålla sej någorlunda i närheten (eller åtminstone ha koll på läget *S*).

   Hon är som hon är, den goda Ida, och hon passar mej perfekt *nickar*

   Radera

Skicka en kommentar