En alldeles helt vanlig tisdag

Hos oss händer ungefär inget alls idag. Jag fick två kortbeställningar igår kväll och de skulle helst varit klara i förrgår, eller nåt. Så jag ägnar en del tid åt att klippa och klistra. Men en skön prommis ut på Klampen blir det på eftermiddagen. Där ligger den där båten kvar... den som låg fastfrusen i isen hela förra vintern och som jag undrar om man överhuvudtaget flyttat på i sommar heller??? Det ser ut som om den bara ligger där, på samma plats, mitt i vattnet. Lite konstigt är det.

Häng med in genom grindarna!

Här på Klampen finns en hel massa lövträd (annars är det ju mycket barrskog här i Norrland) och det ligger tjocka lager med höstlöv på stigarna. Det är lite mysigt att "plumsa" fram...

En stooor drivved.

Ett lönnlöv som uppenbarligen blåst omkring och sen fastnat mitt på stammen. Väldigt spännande, eller hur?? *S*

Men här sitter de gula löven kvar på trädet ännu. Alla andra träd runtomkring har tappat sina redan och står där med kala grenar.

Mera drivved. Detta ligger oftast under vatten, men nu är det tydligen lågvatten. Vindar och vågor har samlat ihop och satt fast de här träbitarna i ett tätt mönster. Fint, tycker jag.

 Ord är överflödiga.

 Vi kliver omkring här, som vanligt.

Det finns hopp om en ny vår. Här kommer det att växa smultron. Det ska bara vara en vinter först (och jag försöker tänka positivt, "bara" en vinter... hmm).

En av mina kollegor har berner sennen och för ett par veckor sedan var hon på en föreläsning om Den gamla hunden. Vi har pratat lite om det. Min hund är ju ganska gammal, så det känns rättså aktuellt. Bland annat hade veterinären som föreläste, pratat om vad som är "bara vanligt åldrande" och liksom okej och vad som inte är det.

Jag kommer att tänka på sånt när Ida här väljer att bara skutta över. Det gör hon alltid. Hon hade ju kunnat gå runt eller kanske gå lite till höger, huka sej och gå under den här smala stocken. Jag vill gärna tro att hon känner sig så fräsch i kroppen att ett sånt här litet skutt inte vållar henne några bekymmer alls. Hoppas det.

Kommentarer

 1. Vilka härliga höstbilder! Alla löven gör ju allt så mycket vackrare!
  Ida gör nog bara det hon känner att hon klarar av tror jag. När hon är lös och kan välja själv behöver du inte vara orolig tänker jag!
  Drivveden skulle du samla ihop och bygga nåt av... det kan bli väldigt fint det!
  Kram och kli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror som du, att hon är klok som en bok och väljer vägar och skutt som hon inte mår dåligt av. Och jag tvingar henne såklart aldrig till några äventyrligheter rent fysiskt heller.

   Jag har en liten grej på gång med drivved och klädnypor, men den ligger där den ligger och ser inte ut att vilja på klar?!?! Konstigt. Har du några såna projekt??? Nä, jag trodde väl det. Du gör färdigt allt du påbörjar! Självklart är det så! *S*

   Kram och kli!

   Radera
 2. Gokväll!!
  Nu har vi fått tillbaka strömmen, Jippie:))
  Sååå vackra foton du visar idag:)) Det där med båten var ju lite konstigt, att den bara ligger där.
  Fotot med grinden och Ida, så fint:)) Läckert med drivveden, ett riktigt konstverk:)
  Nosbilden på Ida gillade jag mycket:) Längtar redan efter nästa års smultron:)))))
  Och vilket skutt hon gjorde Ida, hon mår säkert jättebra även att hon börjar bli till åren:))

  Ha en fin dag imorgon och krya på dig:))

  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. God kväll/natt!
   Så skönt att strömmen är tillbaka hos er. Efter stormen Dagmar var vi utan el i fyra-fem dygn. Det var inget vidare. Kallt vatten är lagom skönt att tvätta sig i...

   Ha det gott! Och tack!

   Radera
 3. Näst Hoppetossan var den stora drivveden underbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är något särskilt med strandfynd, vad det än är... slipade stenar eller drivved eller kanske en repstump, det är så fint! Fast på Klampen driver det också in en massa frigolitbitar nånstans ifrån, det är mindre fint :(

   Radera
 4. Vilken vacker bild den med båten. Men lite kusligt håller jag med om, att den aldrig flyttas. Känns som man får lite livlig fantasi....Drivved är poppis bland dom som pysslar. Förut gjorde jag mycket pyssel av det. Klistrade bl.a små runda slipade stenar och gjorde ögon på dom...:) Ja allt möjligt. Ha en fin dag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Drivved är verkligen vackert och kan bli stomme till en massa fint pynt!

   Ha det allra bäst!

   Radera

Skicka en kommentar