Bad-onsdag

I våras hade vi ju våra "bad-onsdagar", grabbarna från Bosvedjan och jag. Nu håller man på att renovera taket på vår simhall här i Njurunda och vi har inte riktigt kommit igång med våra sim- och baddagar. Det är synd, för det är ju så kul att plaska och blöta ner sig!

Idag hade vi dock bestämt att vi skulle bada. Lov och allt! Enligt killarnas önskemål begav vi oss till sporthallsbadet i stan. Där har de nämligen trampoliner och det skulle hoppas!

Vi löser in oss genom Himlabadskassan, för det är så man gör. Traskar bort till gamla delen av badet, där vi skulle bada. Byter om och så träffas vi ute i simhallen... och döm om vår förvåning när det pågår simträning i halva bassängen och motionssimning i den andra halvan?! Och vi som skulle busa och leka och hoppa från trampolinerna, vi?!

Kollar med en av badvakterna och jo, det ska simmas där hela dagen. Men vi kan ju alltid lösa in oss på Himlabadet istället? (Till ett tio gånger så högt pris, eftersom jag badar gratis som kommunanställd, dock inte på Himlabadet). Men vad gör man... när man står där, ombytt och klar och med två barn som sett fram emot att få bada. Och ärligt talat, det hade ju jag också gjort!!!

Så, vi packar ner alla våra kläder och pinaler och traskar genom den långa korridoren under sporthallsläktaren, tillbaka till Himlabadets kassa och börjar om från början igen.

Det är galet mycket folk här... Ingen plats för våra handdukar.

Utsikt från övervåningen, där man kan...

... äta medhavd matsäck. Det gör vi. Vi hinner faktiskt fika två gånger! *S*

 Emil...

 ... svarar på tio frågor och hoppas på tur i lottningen sedan. Man kan vinna fina priser, påstås det. Dock får man inte veta VAD man kan vinna.

Vi leker en del i multibassängen, som håller +32 grader och som har en höj- och sänkbar botten(!). Djupet kan varieras mellan 0 och 180 cm. Vilka uppfinningar det finns!

Nä, Emil och Johan är inte i akvariet. Det bara ser så ut. Det här akvariet kan man titta på under vattnet från ena sidan och genom en helt vanlig glasruta på andra sidan och det är där jag står och fotograferar.

 Johan igen. Och en stor fisk.

Grabbarna är inte särskilt förtjusta i vattenrutschbanor, men offrar sej för att jag ska få en action-bild.

 De gillar mycket bättre att åka med strömmen runt i den här "banan"...

... och titta ut och busa med mej.

Men sen lägger jag minsann undan kameran och badar, jag med.

Promenad i Skönsbergsspåret med Ida och sen jättegod middag i Bosvedjan avslutar dagen. Nu har jag landat i soffan och lär inte göra så många fler knop idag.

Kommentarer

 1. Hej Cornelia!
  Vilken härlig dag ni verkar ha haft. Mysiga foton:) Häftigt med akvariet, det såg så äkta ut:))
  Förstår att du känner dig lite trött nu på kvällskvisten.

  Må så gott

  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie!
   Vi har alltid så himla kul och mysigt med de här killarna! Men visst tar det på att bada några timmar... det är så mycket ljud och jag blir lite trött i huvudet, börjar väl bli lite gammal, kanske? *S*

   Fint att ni fått tillbaka strömmen nu!

   Radera
 2. Haha, mina megabyttor tog slut igen så jag fick ett dubbelt inlägg att läsa nu på morgonen!

  För mycket folk på för mig på badet, ser jag men jag kan nog tro att det var kul i alla fall. Undrar vad fiskarna tycker - det måste ju låta och vibrera väldigt mycket. Killarna skulle kanske gilla att gå i dykarskola så småningom, sådana vattendjur som de är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det för mycket folk, men vad annat var att vänta mitt i höstlovet. Planerna var ju nu inte heller att vi skulle bada just där... men så blev det på det viset ändå.

   Fiskarna tycker jag synd om. Jag hoppas att de hade nånstans att simma undan om de inte ville bli tittade på hela tiden iallafall, men jag vet inte. Får man ha fiskar hur som helst???

   Dykning sysslar faktiskt min systerson med, själv tycker jag att det är lite läskigt. Lagom länge under vattnet är min egen melodi.

   Radera
 3. Vad roligt ni har och vad fint det är på vårt Himlabad. Har bara simmat/badat i utebassängen där ännu.

  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast ärligt talat... jag tycker bättre om Paradisbadet i Övik, jag...

   Radera

Skicka en kommentar