Ida vill inte...

Idag vill inte Ida följa med mej ut på promenad. Hon går lös nerför Tistelvägen och när vi kommer ut på den lite större Essviksvägen vill jag koppla henne. Hon stannar 10-15 meter bakom mej och har helt enkelt ingen lust att gå på nån regn-prommis. Jag övertalar henne ändå och så tar vi en runda runt Klampen i blötan. När vi väl kommer iväg hänger hon såklart på, men hon hade nog hellre legat hemma och myst, bara *S*

Bilden till vänster visar inte nån bit av havet eller så, utan är en pöl som bildats uppe på klipporna. Det har verkligen regnat rejält hos oss de senaste dagarna!

Kameran får dispens idag och bilderna är tagna med min nästan antika mobil, men den är iaf stöt-och vattentålig, till skillnad från kameran.

Sen känner jag mej som "frun" i denna lilla roliga(?) historia:

- Varför gör du köttbullarna olika stora?
- Min man har bett mej att variera maten...


Trots att jag SA till Sture igår när vi gick in på ICA Maxi igår att "VI HAR KÖTTFÄRS i frysen!!! VI BEHÖVER INTE MER!!!" så kunde han naturligtvis inte låta bli att köpa tre förpackningar à 4hg, för det var ju så billigt.

Suck.

Jag ville inte lägga mer köttfärs i frysen, så det fick bli lite matlagning på eftermiddagen. Provade två nya recept, som jag rivit ur och sparat från nåt reklamblad för längesen. Till vänster puttrar timjanbiffar i gräddsås (ska serveras med potatis och kokt broccoli). De blev riktigt goda! Uppe till höger ligger kryddiga köttbullar i tomatsås (som ska få pasta kokt tillsammans med rödlök och zucchini som tillbehör). Skapliga de med, men inte så goda som biffarna. Och längst ner till höger en parisersmörgås. Såna tuggade vi i oss som nån sorts kvällsmat idag. Jag tycker inte att det är supergott, men Sture gillar såna mackor skarpt. Å andra sidan... det finns nog ingen mat som han inte tycker om! *S*

Så. 1,2 kg köttfärs förvandlat till kommande middagar. Och det är ju naturligtvis bra, såna dagar när jag jobbar till exempel. Men vi har fortfarande köttfärs i frysen. Olagad.

Kommentarer

 1. Idag har vi haft strålande sol. Får ärligt säga att jag inte varit med om så lite regn och blåst som i år. För regn! Nä, nä säger Zendie. INTE kissnödig :-) Men hösten är på väg, sakta men säkert. Köttfärs är bra att ha hemma, men det finns ju gränser :-D Timjanbiffar låter underbart gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. *he he* Nej, har man kort och vacker päls som Z blir man ju blöt ända in på skinnet på nolltid, om man går ut när det regnar. Jag märkte stor skillnad på Ida när jag hade låtit klippa ner henne... USCH, vad det var äckligt med regn. Och nu vräker det ju ner i mängder, så det är därför hon tycker att vi kan stanna hemma, gammel-tanten! *S*

   Timjanbiffarna smakade verkligen bra, de blir middag imorgon, när jag jobbat ett helt dygn och kommer hem och är lite trött. Det blir bra.

   Ha det fint!

   Radera
 2. Det är väl lite bra med färdiglagad mat i frysen! Särskilt när den är varierad! ;) Timjan+köttfärs är gott och då brukar jag ha i fetaost också. Mums!

  Hoppas nu att regnet genererar lite svamp och att du köper dig den där cykeln!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra med lite färdiglagat, men han tror ju att vi är minst femton i familjen... Sture *S*

   Nån cykel blev det inte just igår, men kanhända nån dag framöver. Vi får se.

   Radera

Skicka en kommentar