Frost, mat och bröd

 Första frosten slog till inatt. Hela biltaket är täckt av frost.

Gräset är vitt till långt fram på förmiddagen.

 Detta är dagens mat. Känner att jag vill visa att vi inte äter bara soppa i det här huset *S* Detta är kycklingöverlår tillsammans med potatis, purjo, rödlök, squash, paprika, citron och morötter. Attans så gott!

 Vi traskar ut i hemmaskogen för att se om vi möjligen kan hitta några svampar?

Och jodå! Han står där han brukar stå, Herr Kantarell. Jag hittar några till, såpass att det räcker till varsin liten smörgås med smörstekta gulingar. Gott!

Starkt inspirerad av Hillevi, som redan bakat matbröd två gånger den här veckan, så drar jag också igång ett litet brödbak. Det blir det gamla vanliga "grynbrödet" i en långpanna. Enkelt att göra och gott att äta.

Och varför går texten nu inte att vänsterjustera?! Jag vill ju inte ha den här i mitten... grrr!

När jag ändå står där i köket och grejar och grejar, så tar jag och kokar lingonsylt också. På 3,2 kg bär. Det blir en hel del, det.

Kommentarer

  1. Så många go'saker! Så härligt när det luktar i huset av nybakt bröd och god mat. Det är hemmatrivsel det!

    Lena

    SvaraRadera
  2. Åh… gott med bröd!

    Det var ett tag sedan jag gjorde rotfruktsgryta i ugnen - bäst att passa på nu när det är säsong. Så fina skogsbilder med kantarellen och den stora svarta med sin tryffel. Lingonsylt blev jag ju väldigt sugen på också, men här har varit väldigt lite lingon, vet inte riktigt var jag ska hitta sådana.

    Ingen frost denna fredagsmorgon men mulet i stället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen frost här heller idag. Grått och lite regnigt är det.
      Lingon är gott, men bara till viss mat, tycker jag. Vi har hittat bär så vi klarar oss ett år, det tror jag iallafall.
      Tack för bak-inspiration!

      Radera

Skicka en kommentar