Skolstartsdag

Idag börjar skolbarnen sin hösttermin. Grabbarna Nordin slutar redan kl 12 och när Emil ska geocacha tillsammans med pappa och morbror behöver Johan någon att sällskapa med. Klart att jag vill! Eftersom han är Cyklist, med stort C, tar vi samma tur som jag cyklade igårkväll. Jag har nämligen fått ett paket med DHL och det ska hämtas på ICA Bommen. Vi hämtar paketet, handlar lite mat som fattas och drar sen vidare till Dyket, där vi tar oss ett snabbdopp. Hur skönt som helst! 20 grader i vattnet, härligt!

På bilden längst upp till vänster doppar sej Johan. Han har precis försvunnit ner under vattenytan.

 Det är så mycket folk där att till och med kiosken håller öppet. En skolstartsglass behöver väl alla?!

Och en slurk vatten på hemvägen. Vi cyklar nästan 1½ mil. Bra gjort av 9-årsbenen!

Sen blir det tacomiddag med familjerna Nordin/Öhlén/Carlsson. Alfred är inte på sitt soligaste humör, precis. Han vill köra traktor, inte äta mat *S* men det är punktering på traktorn, så det går bara inte. Till sist nappar han på ett erbjudande om gröt med blåbärssylt och sen känns det lite bättre i magen och allt blir roligare.

På kvällen plockar jag fyra(!) fästingar på Idas huvud. Tre sitter fast och en kryper omkring i den nyklippta luggen. Inte bra, det här. Det får bli en tur till apoteket för införskaffande av en omgång Frontline till. Så här kan vi ju inte ha det.

Kommentarer

 1. Sämre skolstartdag kan man verkligen ha! Här har fästingrna också satt fart….

  SvaraRadera
 2. På vägen hem på kvällen hade Johan sagt åt brorsan Emil att "jag hade mycket roligare med Nela!" och det värmer ju verkligen!

  Apoteket blir det idag, minsann. Död åt fästingarna. Eller åtminstone... de kan bo nån annanstans än på Ida.

  SvaraRadera
 3. Tack för god mat och trevligt sällskap :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar