Med grabbarna i Mellansjö

Coolaste hunden i sta'n har fått låna Johans glasögon och keps... Hon är ju bara för snäll, Ida, som låter sig hanteras hur som helst (av dem hon känner och gillar, alltså... ni vet ju hur hon kan vara annars...)

Vi hämtar grabbarna Nordin och kusin Öhlén i Bosvedjan så snart vi har vaknat och gjort i ordning mat och packning för några dagar i Mellansjö.

Efter fika i Lomtjärn och lunch när vi kommit fram till Mellansjö bär det av direkt till stranden. Vädret är perfekt för badning och vattnet håller 21 grader idag. Här ligger Emil och gräver lite.

 Johan började med att gräva ner sina fötter... men fick snart lite hjälp att gräva ner hela sej *S*

 Inga problem, han tog sej lätt upp igen.

 Alfred grävde också ner sina ben en gnutta.

Men mest av allt badades det. Och badades lite till. Och så badades det ännu mer! På bilden har killarna just kommit på att vasstrån är ihåliga och kan användas att blåsa med. Fasligt kul!

Och med lille Alfred är det aldrig några bekymmer, han hävdar ju som vanligt att han minsann kan simma! Så det så.

Kusinerna är så duktiga och hjälper honom direkt om han har lite taskiga simtag då och då *ler* Och jag, jag badar också rätt mycket. Vi har så roligt, så det ekar säkert över hela sjön!

Det var precis lika skönt som det ser ut på den här bilden.

Det var inte lätt att få upp Alfred och få svepa in honom i en värmande handduk. Men vi lyckades ett par gånger, för även om det var varmt och skönt, så blev han lite frusen och hackade tänder emellanåt. Med bulle som muta kan man dock (ibland) locka upp barn ur vattnet och det var vad vi gjorde idag.

På kvällen grillade vi fläskfilé på spett och åt tillsammans med bland annat jättegod banan/currysås med jordnötter, som Emil rörde ihop.

Jag erbjöd mej att hänga med på ett kvällsdopp, när Alfred hade somnat, men de stora killarna var rätt slut de också, så det blev inget av med det.

Kommentarer

 1. Er underbara sommar gör jag till min - tänker ofta på vad ni har för er. Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag tänker mycket på dej, ska du veta. Just nu på dej och din saknade katt.

   Radera
 2. Vilken underbar bild på Ida! Ni är ju bara för fantastiska du och Sture som spenderar så mycket tid tillsammans med barn-barnen, vilka härliga minnen ni skapar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om vi är så värst "fantastiska" vet jag nu inte, men kul har vi!

   Radera

Skicka en kommentar