Förmiddagspromenad i Mellansjö

 Går iväg en bit, passerar bron och här ligger Mellansjön och är bara vacker...

Vacker är såklart Ida också. Pälsen växer som ogräs och jag vet inte hur jag ska göra. Ska hon klippas igen före vintern? Hon skulle ju slippa snöklumpar på benen och så... men kanske frysa. Täcken finns att köpa, men är det inte lite överdrivet, när hon faktiskt har en päls? Luggen hänger ner i ögonen och jag märker att hon ser lite sämre. Ska jag bara snitsa till den litegrann och låta pälsen vara i vinter och klippa igen till våren? Det lutar nog mest åt det sistnämnda, tror jag.

Igår hade jag inget minneskort i kameran och ingen sladd. Idag har jag nästan inget batteri, men några bilder blir det ändå. De typiska röda stenarna som ligger överallt här i skogarna. Det ser ut som om de är målade med Falu rödfärg, men det är de såklart inte. Jag vet inte om det är lavar eller om det är nån sorts utfällning ur själva stenarna. Hörde på radion att det skulle bli väldigt lite lingon i år. Det ser inte ut som det häromkring, tvärtom faktiskt. Det lyser rött lite överallt, tycker jag.

På hemvägen travar Ida i förväg. Men aldrig så långt att hon inte har koll på var jag är. Blir avståndet för stort stannar hon och väntar in sin långsammare människa. Sötis!

Kommentarer

  1. Hon vill nog ha lite päls i vinter, tror jag också. Se vill hon nog också, haha..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har antagligen helt rätt i allt, du. *S*

      Radera

Skicka en kommentar