En liten Helmer

Helmer med husse Micke kommer på besök på eftermiddagen. Helmer har mycket gott minne och aktar sej noga för Gamla Tanter. Inte för att Ida varit direkt dum mot honom tidigare, bara talat om (mycket tydligt och väl) vem som är Störst, Bäst, Vackrast, Mest Tant och Den Som Bestämmer i Hela Världen. En gång satt lille Helmer på en pinnstol under hela sitt besök och fick inte komma ner (hade Ida bestämt). En annan gång råkade han hamna i köket, då fick han inte komma ut.

Och det enda hon faktiskt gör, Ida, är att spänna ögonen i honom... *S*

Mesta tiden idag såg det ut som på bilden. Eller, de var inte ens såhär nära varandra. Helmer valde att strosa omkring för sej själv lite hit och dit på tomten, medan Ida nogsamt såg till att inga smulor från fikabordet gick till spillo...

Men en liten stund lekte de faktiskt med varandra! Det har nog aldrig hänt förut. Och då hade jag givetvis inte kameran till hands.

 Här har han ställt upp sej alldeles själv, Helmer. Inte min typ av hund, men han är nog ganska fin, tror jag.

Det regnar i stort sett hela dagen. På kvällskvisten går vi samma prommis som igår (och bryr oss inte ett dugg om "fågelskrämmorna" på appellplan) och på hemvägen tittar solen fram och glittrar i den lilla dammen på väg in mot hundklubben. Bara mobilen med mej och den gör inte solglittret rättvisa alls, men fint är det!

Och ooooops! Höll ju nästan på att glömma att Alfred med familj tittade in på förmiddagen. Numera vet Alfred var traktornyckeln ligger också... inte alls bra. Nu får den gömmas på nåt annat ställe i fortsättningen! *S*

Kommentarer

  1. "… Mest Tant…"!!!! Du får då till det, haha!

    Stackars lille Helmer, så hunsad. Tänk att det blev lite lek då trots allt, det var ju kul!

    Det där "frustandet" i inlägget nedan, just så lät även Embla i sådana situationer . de var lite lika i mångt och mycket.

    Nu gäller det att lägga nyckeln där ni själva hittar den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var fantastiskt kul att de lekte lite, hundarna. Det har, som sagt var och vad jag kan komma ihåg, aldrig hänt förut.

      Alfred är mycket intresserad av farfars traktor. Och mycket intresserad av alla sorters nycklar också. Det gäller att vakta dem noga! Vi har ett litet nyckelskåp... kanske ska traktornyckeln "bo" där?! Låter logiskt, eller hur? Men det har varit så att goda grannen, som nu ska sälja huset, också fått låna traktorn när han så önskat. Och då har det varit bra att ha nyckeln ute, om vi inte varit hemma eller så.

      Jaja. Det ordnar sej.

      Radera
  2. Måste inflika att Lille herr Alfred har vetat ett tag var nyckeln ligger :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju tur att han inte når upp (ännu) och kan öppna traktorn själv...

      Radera

Skicka en kommentar