Tillbaka till Mellansjö... med en sur hund

Högsommarvärme... till och med Ida doppar fötterna OCH SIMMAR litegrann idag, när vi raskt återvänder till Mellansjö efter en snabbis hemma igår. Men, när Ida simmar (alldeles på eget initiativ) ligger kameran kvar i bilen.

Längre än så här går Ida inte när jag väl varit och hämtat kameran.

Och det där med "sur hund" som jag skrev i rubriken... jo, det var flera på "vår" strand idag. Trevliga ungdomar med vidhängande föräldrar. De är på sommarnöje i sin gamla gård här i Mellansjö och har med sig en liten samojedtik till stranden. Ida träffade den häromdagen och den är sååå undergiven och accepterar direkt att Ida säger att "gammal är äldst". Men dum-Ida måste ändå skälla ut henne flera gånger och "platta till" henne ordentligt. Alldeles i onödan.

Och sen... allldeles när de skulle gå hem och en av dem sträcker fram en hand för att klappa dum-Ida, då gör hon en jätteful sak. Hon slänger med munnen och klapprar med tänderna och låtsas att hon tänker bita honom på riktigt. Jag bara döööör, så fruktansvärt pinsamt. Jag vet inte varför hon var på så dåligt humör eller varför hon absolut inte ville bli klappad just då, men det ville hon inte och hon visade det väldigt tydligt.

Oftast är ju Ida så fantastiskt duktig och "snäll" mot andra hundar. Eller väljer att inte se dem. Men idag var hon inte så. Nåja. Vi har alla våra dåliga dagar.

 Igår var det 17 grader i vattnet, idag såg termometern ut såhär!!!

 Sture njuter i plurret.

Fram emot kvällen tornar molnen upp sig litegrann och vi packar ihop och går hem. Men nåt regn blir det inte.

Kommentarer

 1. Även en annars godmodig Ida kan ha en dålig dag! Det är ju inte roligt med en så tydlig markering... men värmen kan ju ha spelat in och hon gjorde ju faktiskt inte illa nån hon sade bara till på skarpen... du matte. Hjärtat hoppade väl till i dig kan jag tro! Hon börjar se ut som sig själv igen nu när pälsen vuxit ut lite mer. Härlig sistabild!!
  Ha det gott
  Kram och kli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt obehagligt och jag har fortfarande lite ont i magen för att hon skrämde mej sådär. För att inte tala om mannen som blev utsatt...

   Jag vill inte ha en hund med rykte om sej att hon "attackerar folk" eller nåt. Usch och fy, otäckt värre.

   Söt är hon, även när hon är sur.

   Kram till er! Hoppas att livet är lite lättare?????

   Radera
 2. Vackert där - skulle också gärna ha tålamod att stanna sådär på en strand många timmar… gjorde det senast för ett par, tre år sedan på mitt ställe vid Dalälven…

  Sur-Idas reaktion har en massa naturliga förklaringar. Folket var en förlängning av samojeden i hennes ögon/hon ser inte så bra uppåt med det framväxande hårsvallet och blev överraskad och kände sig därmed hotad/hon gillar inte att bli klappad på huvudet (som många hundar inte gör)/hon var bara allmänt grinig efter att ha behövt tala om för samojeden hela tiden att det var hon som var högst i rang. Osv.

  Hon bara markerade, mind you!

  Förresten… hon har ju alltid haft stor integritet den hunden!

  Ha det skönt nu däruppe!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst finns det kloka förklaringar till varför hon gjorde som hon gjorde och nej, hon har aldrig någonsin varit en hund som älskar allt och alla, utan väljer sina människor med stor omsorg.

   Lik förbaskat känns det väldigt obehagligt. Det är så lätt att en hund får rykte om sej att t ex "vara farlig" och det känns inte så roligt, ju. Och ansvaret är självklart mitt, både gentemot Ida (som inte ska behöva göra så här, jag ska såklart se och ta hand om det innan det händer!) och gentemot andra, både folk och fä.

   Nåja. Jag kanske hetsar upp mej mer än jag behöver. Idag är en annan dag.

   Radera
 3. Idag är jag övertygad om att Sura Hund är Vänaste Väsen. Eller hur? Ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen sur hund alls idag. I stort sett ingen att vara sur på heller, bara goda grannarna på besök. Fick sej en sedvanlig utskällning, men eftersom de inte bryr sej så värst, så gör inte Ida det heller, egentligen.

   Ha det fint, du med! Tack för omtanken!

   Radera

Skicka en kommentar