Murberget

Känner mej så vissen på eftermiddagen. Orkeslös och klen. Får sätta mej en stund längst ut på Klampen och ta igen mej lite, innan Ida och jag går hemåt igen i långsam takt. Här passerar vi småbåtshamnen, som synes.

Lägger mej en stund och vilar och tar sen en dusch och får lite mat i magen, så blir jag som en ny människa nästan... och orkar åka iväg på Allsång på Murberget (i Härnösand) med Lars T Johansson som programledare, eller vad det nu kan heta?

Som vanligt är det en tjej från Länsmuséet, som berättar om något föremål ur samlingarna. Idag handlade det om en kopparform i megastorlek, som blivit så fel eftersom man gått över till metersystemet i Sverige nån gång på 1800-talet eller nåt. Och kopparslagaren hade fattat fel. De är ofta riktigt intressanta, de här små föredragen, men idag var hon svamlig och så fick jag sån "SuperMario-feeling", när hon tog på sig de vita handskarna och gestikulerade hej vilt med händerna medan hon pratade *S*

 Här är en kopparform i normalstorlek.

Och här är kvällens gästartist, Sara Varga. En duktig tjej.

Trevlig kväll var det och på hemvägen hämtade vi ett par lådor fryst hundmat hos den vi samköper med, så då blev det lite farande med den hit och dit, för att få plats i nån frys och så. Det blev sent och jag somnade alldeles ovaggad. Ida hade varit hos Emil, Johan o Hasse och de hade tagit sej en tvåtimmarsprommis på kvällskvisten, så det kunde vi hoppa över. Riktigt skönt just då. Tack för hundvakten!

Kommentarer

 1. Såg att de skulle ha allsång där några torsdagskvällar och rev ut annonsen för att kanske hitta dit i sommar. Men du hann före:)

  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa vecka är det Tina Ahlin som är gästartist. Hon är också duktig!

   Radera

Skicka en kommentar