Hjortron, bad och hem

 På förmiddagen plockar vi lite mera hjortron.

Ida plockar också, och äter allt vad hon orkar.

Det är varmt, sisådär 28 grader, och vi tar oss en eftermiddag på stranden igen. 22 i vattnet känns helt underbart. Sture fotar mej när jag badar.

Tycker uppenbarligen att jag passar bäst i hörnet på bilderna idag *S*

 Ida säger "bläh, bläh" och vill inte bada alls.

Sen packar vi faktiskt ihop och åker hem från Mellansjö. Stannar i Borgsjö och äter middag. Det är helt ok att Ida sitter med på altanen, tycker personalen, men jag sätter henne ändå utanför staketet ifall någon annan gäst skulle ha något emot fyrbeningar.

När jag varit och hämtat henne i bilen har hon fått en skål vatten serverad. Sånt gillar jag!!!

 Ida är aningen förnärmad för att hon måste ligga på andra sidan...

När vi har ätit klart och jag går runt för att hämta henne beter hon sej som om jag varit borta i 14 dagar, minst. Slår frivolter av glädje över att jag ääääntligen kommer. Hoppar och studsar, biter mej i armarna och är allmänt galen. Knas-fia! Hon har ju till och med fått smaka lite där hon låg... men nä, det var så synd om henne, så! *S*

När vi kommer hem blir det syltkok igen. Och skogstur med Ida, såklart. Vi får en stor älg precis framför näsan på oss. Det bara brakar till i skogen och så springer den där. Ida blev nog lika paff som jag. Den försvann iväg lika fort som den kom. Mäktiga djur.

Kommentarer

  1. Ser lite av varje bild i alla fall och det är ju tillräckligt - för de andas SOMMAR! Återigen har mina "megabyttor" tagit slut. Jag förstår inte varför alls, för jag tittar aldrig på rörliga bilder osv men mycket kommer automatiskt på nyhetssajterna numera… måste vara det. Jag har bara Telia "mellan".

    För att inte gilla hjortron så vidare värst så kokar du en hel del!

    Tala om för Ida att det är mycket synd om henne. Bodde hon i Tyskland skulle hon vara välkommen in i varenda restaurang och affär - det säger en jag känner som flyttat ner dit. Fast nä, förresten… Ida, precis som du vill jag nog stanna i Sverige!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är inte så förtjust i hjortron, nej, men jag är en hamster! *S*

      Ida tycker så bra synd om sej själv, så du behöver inte alls hjälpa henne på traven... *ler* Och faktum är att hon var ju MED precis hela tiden, bara några spjälor emellan...

      Radera
  2. Ida ser inte ut att lida nån nöd... men det är ju roligt att de blir glada när vi återvänder till dem!
    Att du "bara" blir med i hörnen är väl bättre än att inte bli med alls... eller? :D
    Älgar vill man inte möta öga mot öga så det gäller att hålla "gluggarna" öppna när man är i skogen!
    Man kan samla på olika... ting du Nela!
    Kram och kli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan samla, ja... man kan samla på tyg och papper också. Det är helt ofarligt för en själv och omgivningen. Så samla på, du med! *S*

      Älgen var ett lite för nära och väldigt oväntat möte. Eller "förbi-spring". Nära bebyggelse och inte alls vad jag hade trott skulle komma farande där i skogen just då.

      Hoppas att det går bra för L!
      Och dej och dina fötter och allt annat!
      Kram å kli!

      Radera

Skicka en kommentar