Hem en sväng

När Jobbet har åkt hemåt igen, efter en lugn natt och en god frukost och trevlig förmiddag i Mellansjö, får jag lift av goda grannar till Ånge. Där sätter jag mej på tåget mot Sundsvall (fick helt enkelt inte plats i jobbilen).

Hemma väntar Sture med lunchpaket i bilen, som vi inmundigar på Ungdomsfältet. Där "hittar" vi en uteliggare i ett av spelarbåsen, så vi får sitta nån annanstans. Nog är det tragiskt att folk inte har något hem?! Sen åker vi och shoppar lite mat och så hem och kör gräsklippare, för nu har det blivit långt igen, gräset.

Snabb dusch och så iväg till Härnösand för att vara med på årets sista allsångskväll. Programledaren har våldsamma problem med flygmyror eller nåt, som formligen attackerar honom under första delen av kvällen. På skämt(???) frågar han om det är någon i publiken som har Radar och, hör och häpna, det är det! Så han får låna flaskan och sprutar en skvätt i luften. Verkar inte hjälpa så värst.

Kvällens gästartister är gruppen Calaisa från Skåne, som avslutar kvällen med att sjunga denna underbara lilla låt, på skånska:

Hönsafötter, gulerötter,
mager som en trana.
Den som kysser töserna,
han har en festlig vana.
Du är född i Köpenhamn
och jag är född i Skåne.
Vill du bli min lille mand,
så ska jag bli din kone.

 En i publiken... *ler*

Jag är inte alls för att man tar med hundar på såna här tillställningar, men han är ju rätt charmig där han sitter, den här lille krabaten.

Ida fick stanna hemma, eftersom jag inte var helt säker på att vi kunde få en bra parkering i skuggan och kvällen var varm. Att ta med henne in på själva området skulle aldrig falla mej in.

Johan och Vickan var med och här kör Johan lite limbo under en bom på väg tillbaka till bilen efteråt.

Ja, nu är det nästan ett år till allsång på Murberget igen och programledaren avslutade med ett God Jul! Kändes aningen malplacerat, men lockade till skratt.

Så hem och kvällsprommis med Ida, såklart. Och sen somnar jag alldeles ovaggad. Trött.

Kommentarer

  1. Den där allsångshunden var allt bra söt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fast han var inget vidare på att sjunga. Men det behöver man inte vara när det är allsång... *S*

      Radera

Skicka en kommentar