Härnösand

I morse regnade det i Sundsvallstrakten och mina planer på att kanske bada lite fick ändras. På förmiddagen hämtade vi grabbarna Nordin och drog iväg till Härnösand. De började med att geocacha vid den gamla järnvägsstationen, som numera inrymmer en hamburgerrestaurang.

På bilden har de hittat cachen och är nöjda, såklart.

Vi åker vidare till Murberget, där länsmuséet ligger. Johan, som varit här på allsång, är lite nyfiken på själva muséet, så vi kilar in på ett besök.

Det finns allehanda utställningar om allt möjligt, från forntiden, om samer och om bälgspel. Tramporgel är ju ett slags sådant och här spelar Johan under full koncentration. Låter mycket vackert, kan jag tala om.

Vår gamle granne Bengt Lindström hedras just nu med en utställning av en del av hans svartvita alster. I hörlurarna kan man höra honom själv berätta.

Det finns en hel del saker att se utomhus också, men vi begränsar oss lite. Här är iallafall ett megastort kott-djur.

Som sagt var... Johan har varit här på allsång, så han kilar upp på scenen för att känna hur det känns att stå där och leda hela tillställningen :))

Vi testar den urgamla kägelbanan. Spelet påminner en del om bowling, men reglerna är mer komplicerade än så. Här är Emil i en stilstudie. Det är inte så särskilt enkelt, för banan är inte så slät och jämn precis, utan bollen rullar lite som den vill.

 Johan har en skön stil, han också.

 En funktionär håller koll på våra poäng och ställer tillbaka käglorna på sina platser.

Det är faktiskt så kul att vi bestämmer oss för att vi ska spela i Svartvik på onsdag. Då är det öppet där för allmänheten och det är så nära att vi kan cykla dit. Ska bli roligt!

Aktiviteterna tar på krafterna och vi börjar bli lite hungriga. Hittar en pizzeria, som utlovar "sta'ns största och godaste pizzor" och nog är Johans pizza av det större slaget?! Han ser lite fundersam ut när han sneglar på Emils kycklingnuggets-tallrik.

På Dollarstore hittar Johan dessa heltuffa solglasögon, som han får i namnsdagspresent (han råkar heta Olof som andranamn och det är dagens namn i almanackan, ifall någon nu missat det??)

Mera geocaching. Ida tycker det är helfånigt och inte heller jag har fångats av denna fluga. Har helt enkelt lite svårt att se nån mening med det hela. Men jag respekterar verkligen dem som håller på och har det som intresse, för säkert finns det många som tycker att det jag håller på med på fritiden är helt meningslöst... så, det är bara att konstatera att smaken är olika och att var och en "blir salig på sin tro". Så är det.

Så småningom styr vi kosan hemåt igen. Slinker in på grabbarnas pappas jobb, där det har bjudits på kaffe och bakelse till alla namnsdagsbarn så länge butiken funnits i Sundsvall. Men NÄ, nu när vi faktiskt tänkte utnyttja erbjudandet till två av oss, då har man slutat med detta(!). Vi surar lite, men får såklart köpa bakelser istället.

När vi ska lämna pojkarna hemma på Bågevägen kommer lille kusin Alfred (som ju bor granne) springande på små, snabba ben och fortare än kvickt är han inne i bilen och "hjälper farfar att köra". Det går så bra, med tungan rätt i mun *S*

Och slutligen, by the way... är det någon som har lust att bli våra nya grannar? Till Salu-skyltar har kommit upp på Tistelvägen 2 idag och det känns inte nåt vidare kul att våra goaste grannar har bestämt sej för att sälja. Riktigt tråkigt är det.

Kommentarer

 1. Åh! JAG skulle vilja flytta dit! Du har ju verkligen salufört ditt område. Ditt jobb toppen också - kanske det finns en lucka där också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi har en tjänst på jobbet också... den blir ledig i höst ;)

   Radera
 2. Hillevi igen30 juli 2013 06:58

  Svårt att pricka rätt tangenter på telefonen, förlåt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser inte vad det är som skulle vara fel i din text?!

   Radera

Skicka en kommentar