Dagens övningar

Vi går mot brukshundklubben och passerar den där hästhagen.

Tänker att det nog finns lite hundvatten att få på klubben, för även om det inte är lika varmt idag som igår, så känns det ganska klibbigt och vatten brukar Ida aldrig tacka nej till. Helt oavsett väder.

Titta förresten, vad lång och lockig pälsen börjar bli!

 Mot agilitybanan!

 Det står några enstaka hinder ute på plan... och Ida får roa sej en liten stund. Hon är så duktig!

Någon liten hund har hoppat här, Ida behöver mest bara kliva igenom, men det är bra... jag tror inte att hon ska hoppa och flänga för mycket med sitt framben (som i och för sej har varit alldeles friskt jättelänge nu).

Inte heller ber jag Damen att skynda sej i slalomen, men attans vad hon är säker där! Och kul tycker hon att det är också.

 Platta tunneln (ja, alla tunnlar!) har alltid legat högt på favoritlistan hos Ida.

 Vi traskar vidare upp i skogen. Skööööönt, grönt gräs att rulla sig i.

 Och en stig som vi inte gått på åratal. Trevligt.

Vi går genom en av Sveriges vackraste sökrutor, enligt någon tävlande eller domare eller vad det nu var, som sa det en gång i tiden. På höger sida skymtar havet emellanåt och det är öppet och fint. Och förrädiskt "enkelt" ser det ut att vara också, men icke. Vindarna sveper in och svänger runt och på vänster sida om stigen går det relativt brant neråt mot skogen och det är svårt för hundnäsorna att lokalisera figuranterna. Så... ingalunda någon enkel sökruta.

En liten anekdot har jag härifrån också:
Inki Sjösten (ja, ni vet hon som har skrivit ett gäng böcker om bruksgrenarna mm) var uppe hos oss i Njurunda och tävlade sök. Jag tror att det var Irja hunden hette, en schäfertik som hon just skolat om från rulle- till skallhund. För att påminna hunden om detta så sa hon:
- Sök! VOV VOV!
när hon skickade ut henne i rutan. *hihi* Tävlingsledare och domarna hade nog lite svårt att hålla sej för skratt, tror jag.

Men alla sätt är bra, utom de dåliga.

Här har vi gått runt och närmar oss klubbstugan igen. Lugnt och fridfullt här. Fullkomligt folk- och hundtomt. 

På hemvägen kilar vi ner och doppar fötterna lite i Ljungan.

Kommentarer

  1. Åh, vilken härlig rundtur! Pälsen har verkligen vuxit, oj vad bort det går när det sätter igång! Så duktig hon är med hindren, Ida-fian.

    Fick lite roligt här ett tag: först bilden på de fina hästarna och sedan på det "zebrarandiga" däcket - för igår åkte jag förbi en hästhage där en av hästarna hade ett heltäckande täcke ( hästen var förmodligen knottallergiker) och det var just zebrarandigt. Jag var tvungen att titta två gånger, var det verkligen häst eller hade de en zebra i hagen…

    Nu ska vi skicka ut oss på smultronsök: VOV VOV!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Zebrarandigt täcke på en häst?! *hihi* Det var ju rätt festligt, må jag säga. Undrar om jag ska sy nåt tigerrandigt åt Ida? Eller kanske hellre ko-mönstrat.... då ser hon verkligen ut som en kalv på riktigt!

      Smultronsöket blev ju bra, fulla muggen!

      Radera
  2. Annika i Lindby9 juli 2013 kl. 21:01

    Vad duktig Ida är! Kul med agility tycker jag. Älskar dina vid strand bilder. Saknar ett nära ställe, där vi kan vara i, vid vatten. Vill inte köra 5 mil, för lite fotbad. Har ju havet, men det verkar vara mycket hundförbud, där det är någerlunda bra. Men trägen vinner :-) Pizzakartongbilden är rolig :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så svårt att hitta vettiga ställen, där det helst inte finns något folk alls, som kan reta sej på en hund. Jag vill ju gärna bada, jag också... men inte här hemma i Ljungan, där är det alldeles för kallt i vattnet.

      Agility är roligt, men bara på väldigt låg nivå. Jag har inte ork och energi för att köra agility "på riktigt". Och nu är ju Ida så gammal att vi bara lekte litegrann, såklart.

      Pizzakartong är gott, hälsar Ida!

      Radera
  3. Ida är lika söt som vanligt:-) Det måste vara härligt att kunna vara ute i skog o mark som ni är...tillsammans. Hoppas bilhämtningen gick bra:-) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är hemma med bilen igen och allt har gått finfint!

      Radera
  4. Efter en sån tur orde Ida-Fianvaratrött... men hon tar gladerligen rundtur i banan också!! Härliga bilder bjuder du på!
    Kram och kli!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon är lite lagom energisk, men inte gick det med blixtens fart på banan, precis.
      Kram å kli!

      Radera

Skicka en kommentar