Skog och sjö

Idag går vi en annan stig. Den där stigen som Ida inte gillar så värst. Men det går bättre och bättre och idag träffade vi till och med på en liten hund med vidhängande husse. Hängande var just rätta ordet. 6-månaders-hunden var ingen hejare på att gå i koppel, precis, och tyvärr tror jag att förutsättningarna för att han ska bli det är rätt små också. Ida gjorde fula grimaser åt honom och visade rätt många tänder där under skäggläpparna... tyckte nog att han var en liten otäck valpslyngel.

Men, det händer uppenbarligen saker i våra skogar här i Mellansjö. Igår var det ett nytt jakttorn, idag kan vi konstatera att det varit en traktor eller nåt här och dragit upp alla gamla stolpar längs stigen. De luktar som såna här stolpar brukar göra.. giftigt.

Här är mysiga stigen. Jag tycker mycket om att gå här.

 Går man hela stigen fram och sneddar över en grusplan mitt i skogen så kommer man till Hedsjön.

 En slurk vatten är alltid gott.

 Pälsen växer!

 En mås (är det väl?!) flyger omkring och jag roar mej med att försöka fånga den på bild. Det är inte helt enkelt att zooma och se och trycka i rätt sekund, för den flyger ganska fort. Men här är den iallafall!

 Och här!

När vi kommer hem, till "Mellansjö-huset" alltså, så plockar vi ihop, låser dörren och åker hem. Men vi stannar till på vägen, så jag får springa ner och ta mej ett dopp, Mellansjön den här gången (sjöarna är rätt lika på bild, ser jag).

Ida backar upp lite mot skogskanten, för det blåser precis rätt in emot stranden, så att det till och med går lite vågor. Det hör inte till vanligheterna.

Ganska höga vågor för att vara här. Men jag slänger mej i en liten stund ändå. Och sen försöker jag få på mej kläderna, vilket inte är så lätt eftersom jag inte ens tagit med mej nån handduk... klantskalle *S*

Snart blir det nog sommar och riktigt badväder, det tror jag!

Kommentarer

 1. Annika i Lindby17 juni 2013 21:26

  Vilka underbara bilder! Vill nästan flytta norrut. Skogsstigen är alldeles underbar, En eller två sjöar, hade inte skadat heller :-) Fin bild, när Ida dricker vatten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fint nu, sommartid. Lagom fint när det är snö halva året, eller så. Just den skogsstigen är helt fantastisk, men Ida har tyckt illa om den länge. Skönt att det börjar släppa nu, för hon var verkligen inte bekväm där förra sommaren. Kanske nån björnlukt eller nåt, som skrämde henne? Jag vet inte.

   Radera
 2. Fick hem hundtrimmern igår och funderar också på att raka hela Mira. Skulle vara skönt för henne tror jag och blir det inte bra så växer det ju ut snabbt igen. Ingen ide' att fråga henne! Hon avskyr både trimningsbord och trimmer...

  Nu väntar finväder! Ha det så gott!
  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ida hade ju turen att få stå på golvet, medan den gulliga hundfrisören satte sej bredvid henne där... det är SERVICE! Inte för att hon har så jättemycket emot att stå på bord, hon hoppar själv glatt upp när vi är hos veterinären och så..!

   Men du har alltså en egen trim-maskin, du? Är de väldigt dyra? Jag har inte ens kollat, vet inte om det kan vara värt att skaffa en egen?

   Ha det skönt! Sommarlov är ett vackert ord!

   Radera
 3. Alltså, jag blir så imponerad över vad du åstadkommer med din kamera! Jag har också försökt att fånga fånga flygande fåglar och liknande men kan inte hålla kameran stilla nog i långzoom. Du har nog, med tanke på alla kort du skapar, väldigt stadiga och "säkra" händer - en bra förutsättning för fotografering.

  Två sjöar på gångavstånd - vilken lyx. Vågorna i den sista ser medelhavslika, modigt att du badade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sååååå höga vågor var det inte, skenet bedrar! *S*
   Och ja, två badbara sjöar på gångavstånd är inte illa. Men botten är bättre i Mellansjön än i Hedsjön, tycker jag. Och stranden ligger mera avskiljt = mycket mysigare.

   Radera
 4. Kanonfina bilder du Nela!! Träning ger färdighet... helt klart! Roligt är det när det blir bra. Zoomen är gott att ha!
  Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar