Här var det... och rabarbersaft

Eftersom vi träffat på grävlingen en gång till här i närheten, så väljer jag att koppla Ida. Men just här var det som vi stötte på den första gången, när det blev så trångt och besvärligt. Ni förstår att jag blev lite skraj?! Det är ju smalt och inte så lätt att "komma undan".

 Tänk, att den här gröna sörjan av kokt rabarber...

... kan ge så fantastiskt vacker rosa saft! Rabarbersaft är otroligt gott och ett riktigt barndomsminne för min del.

Kommentarer

  1. Saften ser så jättegod ut! Hur mycket citron sätter du till?

    Idag har Ida lite mer normala bakben, haha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon har ett helt förskräckligt bakställ, så är det. Hur hon kunnat kapa åt sej ett ck en gång i tiden är en gåta. Blind domare? Eller rysligt snäll *S*

      4 liter rabarber, 2 liter vatten (koka 20 min), rinna av i silduk, 500 g socker/l saft (koka 15-20 min). 1 citron i skivor får ligga på saften medan den kallnar över natten. Fiska upp citronen, häll på flaskor. GOTT!

      Radera
  2. Åh, tack, hela receptet! Ja, god ser den verkligen ut att vara.

    SvaraRadera
  3. Varsågod!

    Men det är bråttom om du ska hinna koka någon saft i år. Efter midsommar "får" man inte plocka nån mer rabarber, enligt mina föräldrar. Några dagar, kanske, men sen blir den för gammal och helt smaklös. Så den är verkligen en vårprimör, värd att bevara, om man kan.

    SvaraRadera
  4. Hillevi igen och igen24 juni 2013 kl. 09:27

    I år för jag nöja mig med att titta på din saft, häggen har legat över rabarbern så det är bara något litet tanigt som sticker upp där. Men nästa år! Så receptet ligger i min mapp här!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer ett nytt år, med nya rabarber!

      Radera

Skicka en kommentar