Går inte så bra...

 Jo! Att gå i skogen med Ida går alldeles utmärkt. Idag har vi sommar igen. Shorts och linne är kläder jag gillar :)

Sen tar vi lånebilen och åker mot stan. Jag måste leverera ett par kort som jag gjort idag. De skulle vara färdiga just idag och igår blev jag påmind om att jag lovat göra dem... hoppla! Full fart i pysselrummet idag, minsann.

Nåja. Bilen går bra. Ända till parkeringen utanför mataffären i stan. Jag slinker in för att köpa en ost och lite grönsaker, Sture o Ida väntar i bilen. När jag kommer ut och vi ska åka vidare vill bilen inte starta. Nix. Icke. Nope.

Dött batteri.

Har aldrig hänt förut.

Johan, brorsan och mamma kommer för att prata allvar med sin bil, men den vill ändå inte. Olle kommer med startkablar och så är problemet löst. Tack för det!

Börjar inte så bra, men vi får hoppas på en bättre fortsättning tillsammans med den här lilla bilen. Vi ska kampera ihop i tio dagar eller nåt.

Sista kvällsrundan går runt Klampen och här är utsikten från öns norrsida mot Essvikshalvön. Just häromkring finns lämningar från... hmm... låt mej tänka.... järnåldern, tror jag att det är. På Klampen finns minsann ALLT samlat på ett och samma ställe.

Kommentarer

 1. Bilar ska bara rulla och gå!! Vår har fel på bromsarna och ska till bildoktorn nästa vecka... dyr historia!! :(
  En skön midsommar till er!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har laddat nu ett par timmar. Förhoppningsvis räcker det.

   Bromsar måste man ha, oavsett vad det kostar. Tyvärr är det ju så.

   Ha en härlig midsommar, ni med!

   Radera
 2. Nu blev jag så undrande - menar du att er Volvo drar mindre än en Kia??!! Då kanske jag ska tänka om när det sedan blir dags att byta bil - jag kör ju massor med min Gullkia (som INTE drar mycket!). Batteriet har aldrig dött under de 23 000 milen utom den gång för några månader sedan när generatorremmen gick av. Överlag har det aldrig varit något motorfel och så, däremot lite konstigheter med sprängd bakruta och dyr service.

  I Spånga var det kvävande bastuväder - inte så skönt att jobba i! Men nu har jag semester och har därmed en del att ta tag i.

  Midsommarhälsningar från Hillevi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja... kanske är det som så att Volvon drar ungefär lika mycket (0,5 - 0,6) som deras Kia, fast diesel istället för bensin. Och så får de mer gott om plats både i baksätet och bagaget och det är ju bra när man är på semester med två barn och mycket packning.

   Jag uttryckte mej nog lite fel där. Sorry.

   Radera

Skicka en kommentar