Varning för känsliga "tittare"

Morgonprommis i Mellansjö. Vi traskar iväg ut på udden och Ida är lika pigg och rörlig som igår.

På förmiddagen går vi sedan en prommis till och då lyckas vi med konststycket att blöta ner strumpan lite, men bandaget ska ju ändå bytas idag, så det är nog ingen katastrof.

Så här ser det ut, såret. Lite längre än jag hade förväntat mig. Lite läskigt, men eftersom hon är så oberörd så är det antagligen helt ok.

Efter såromläggning blir det mera räfsning och Sture kör in en trave ved, som torkat hela vintern under tak. Städar huset, packar ihop mat och lite grejor och åker sen hem till "stan".

Kvällstur på Klampen. Marken är på sina ställen helt täckt av scilla. Här ute på ön låg en gång i tiden en herrgård med park, tillhörande någon av träpatronerna. Därifrån har både blommor och ovanliga lövträd spridit sej.

Det fanns förstås också arbetarbostäder här. De hade nog inga lyxiga trädgårdar, precis. Skola och affär... ja, ett helt samhälle fanns det. Ända in på 60-talet bodde folk permanent på Klampenborg. Otroligt. Nu är det bara små husrester kvar, som man ser om man letar. Annars har naturen tagit tillbaka allt.

 Ida har inte bara en lång tunga, nu utan pälsen ser man hur långa ben hon har också.

 Vissen bild i motljus får illustrera hur hunden inte fick bada fötterna något mer idag. Vi gick en lite kortare sväng och undvek klipporna idag. Det kändes onödigt med strumpa på foten och allt.

Kommentarer

 1. Såret ser ju fint ut så det bör nog läka bra! Ida klarar det där med glans. Inte bara långa ben... utan låång svans också!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såret är längre än jag trodde och sträcker sej ju nästan ända ner på tån... usch. Jag tycker inte om sår på min egen hund. Andra sår kan jag greja, men det är lite läskigt på just Ida. Höns-matte är jag!

   Den långa svansen är en av de detaljer på den här hunden som faktiskt följer rasstandarden riktigt väl. Lång är den - ska den vara - och "herdekrok" har den - ska den också ha!

   Men bakstället... huuuu! Det är riktigt felkonstruerat, det *S* Men funkar perfekt ändå och det är huvudsaken.

   Kram och kli!

   Radera
 2. Vilken härlig pelarskogsbild!

  Ja, det var ett långt sår, det men läker nog precis som det ska. Onödigt med värmen just nu för den skull men det är ju inte så djupt heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men med värmen blir det ju också torrt och fint ute och det är en fördel. Inget ont som inte har nåt gott med sej! *ler*

   Radera
 3. Det har du alldeles sant i, som min barndomsgranne Farbror Andersson skulle ha sagt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar