Pingstafton

Idag tog jag mej faktiskt en simtur på sporthallens utebad i stan. +28 grader i vattnet och strålande solsken fick mej nästan att känna mej som om jag vore någon helt annanstans än i kalla Sverige. Härligt var det, hur som helst!

Lyckades få igång den söta lilla Klippon på 19(!) drag i snöret, men sedan gick den klockrent...

 ... och gräset ser ju nästan prydligt ut, även om det är mer mossa än gräs.

Fram emot kvällen kommer familjen Öhlén/Nordin och Johan slänger sej genast ner i det nyklippta och sooooolar. Ser skönt ut, eller hur!?

Han hittar även en domkraft och konstaterar att man kan böja stegpinnar av järn med den. Sen monterar han den på nästa steg och böjer tillbaka pinnen igen. Så, nu vet han hur en domkraft funkar och det är en bra kunskap att ha med sej i livet, minsann!

Se och häpna! Detta är våra löjtnantshjärtan, som redan är på gång att blomma. Helt otroligt.

Familjen Ö/N åker hem, allihop, så när som på Emil som ska stanna hos oss inatt. Efter en smaskig middag med potatisgratäng och grillat plockar vi årets första rabarber. Emil skär den i bitar...

... och en stund senare är den förvandlad till en smaskig paj, som vi ska avnjuta om en stund.

Och, för den som undrar: Ida mår fortsatt alldeles utmärkt och rör inte benet. Jag tror knappt hon har luktat på det sen vi hämtade hem henne i tisdags.

Kommentarer

 1. Ni har det bra härligt, härliga bilder och en underbar dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har det bra, jajamensan! Nu myser er son i bäddsoffan och skrattar åt Island som har en låt som har en text som låter: "Jag har ett liv, jag har ett liv och en McFeast... den är EEEN meter lång, såhär"

   Lyssna själva, så får ni höra!

   Han har också googlat på humlor och lärt sej att de har en gadd, som inte ramlar av om den använts, så som getingars gaddar gör.

   Radera
 2. Det ser verkligen fint ut! Jag hoppade över de sista klippningarna i höstas, så här kommer resultatet att bli ett helt annat.

  Pajen ser avundsvärt läcker ut… nä, smaskig, var det ju!

  Och så var det ju snällt att böja tillbaka stegpinnen igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smaskig var ordet för dagen! *S* Fast vi var så mätta efter maten att ingen egentligen orkade äta någon rabarberpaj.

   Radera
 3. Ett tips, förresten, från en som kört med Klippo i alla tider: luta ner handtaget mot marken samtidigt som du trycker på bensinbloppen, då brukar det gå som en dans att dra igång. Min numer rätt gamla (nästan 15 år) klippa (!) brukar jag också ställa ut i solen ett tag innan, så att blir torrt vid förgasaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för tips! Ska komma ihåg det till nästa vår, när den kanske är lite trög igen. Nu räknar jag med att den tänker funka utan bekymmer hela sommaren.

   Ha en fin dag!

   Radera

Skicka en kommentar