Här är hon, Ida-Fian!

Här är veterinären som tog hand om Ida i morse. Marie heter hon och driver Berguvens veterinärmottagning i Bergsåker utanför Sundsvall. Bilden har jag lånat från hemsidan.

Ett prydligt gult bandage döljer såret efter den avlägsnade dubbelsporren med vidhängande "knöl". Operationen hade gått bra. Hunden är emellertid rätt groggy fortfarande, när vi hämtar henne vid 13:30. Har fullt sjå att sitta utan att ramla omkull, men viftar på svansen gör hon ändå, gull-Fian.

Ett recept på smärtstillande medicin får vi med oss, men icke att den sorten finns på sjukhusapoteket, dit vi styr kosan. Nädå, men de kan iallafall tala om att den finns i Bydalen. Så... det är bara att ratta vidare.

Ida tillbringar sedan resten av eftermiddagen tillsammans med hussen, som sköter om henne på bästa sätt. Kissa vill hon dock inte göra. Själv har jag planerat mitt jobb osedvanligt klantigt och har ett kvällspass just idag (fast jag visste ju inte då, att Ida skulle behöva opereras precis den här tisdagen).

När jag kommer hem blir hon riktigt glad och vill hoppa och leka!!! Av med tratten, äta lite mat (som hon slukar i vanlig ordning, skramlar med skålen och skulle vilja ha meeeeer... sundhetstecken!), dricka vatten och ut för att kissa. Vill inte kissa. Vill busa. Knasboll. Vi får ge oss ut igen lite senare. Inte det minsta lilla hälta kan jag se, men en liten gnutta vinglig emellanåt. Det har hon rätt att vara.

Strulig bild, men här är hon iallafall. Skräp på ögonen, men som Vickan skrev i ett sms nyss: Skönt att hon vaknade ur narkosen!

Och JA. Det tycker jag med.

Kommentarer

  1. Åh vad fin hon är på bilden längst ner, jättesöt!Hon är en gammal pensionär måhända men en seg tant, pigg för sin ålder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi känner ju andra "gamla pensionärer", eller hur?! Sega tanter, pigga för sin ålder! *S*

      Är så glad att allt har gått bra så här långt!

      Radera
  2. NU hoppas jag att hon har kissat i alla fall! Bra att allt gick så bra.

    Hoppas att Ida är glad och pigg idag onsdag! Embla kunde vara gnällig, trött och nere något dygn efter sövning, hon.

    Ha det bra idag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pigg som en mört är hon! Hungrig, glad och så har hon kissat också :) Ser inte ens ut att ha ont, men får ju förstås smärtstillande. Haltar inte. Nu hoppas jag på fin sårläkning också.

      Radera
    2. Finaste Ida! Skönt att allt gått bra!
      //Maud

      Radera
    3. Fin är hon! Och lättad är jag att det hittills ser så bra ut!

      Radera
  3. så skönt att ha det gjort och att allt gick bra. Härligt att Ida är pigg och inte haltar. sista bilden är ju bara ljuvligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så här långt är allt ok och hon ser ut att ha mindre ont än jag förväntat mej. Håll tummarna för fin läkning!

      Radera
  4. Annika i Lindby15 maj 2013 kl. 10:47

    Jag håller tummarna! Skönt att hon är pigg. Ida är sååå söt i sin "sommrkostym" :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Än så länge mår hon prima på alla sätt. Tack för tumhållning, du får gärna fortsätta med det, för jag är alltid lite orolig för sårkomplikationer, även om det hittills inte finns minsta tecken på att det skulle vara nåt sånt på G.

      Och ja, visst är hon gullig?!

      Radera
  5. Det var allt tur att det gick bra och att hon mår prima igen! Mycket har hänt medan jag haft huvudvärk och allmän pollenpåverkan i flera dagar och tyckt synd om mig själv!!
    Nej inga komplikationer tack!! Hon är fin i sin nya kostym din fina Ida!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pollenöverkänslighet är jättejättejobbigt. Jag vet, jag har haft det själv. Men det växte bort!! Nånstans i 40-årsåldern bara försvann det. Kanske blir du också fri från dina besvär när du blir "vuxen"?!

      Snyggaste sommarbikinin har hon, Ida-Fian!

      Radera

Skicka en kommentar