Regnig promenad utan kamera

Åker med Sture ner till Kvissle, för han ska få sej en duvning hos sjukgymnasten igen. Faktum är att han tycker att han blir bättre, både i höften och axlarna. Så bra! Och under tiden som han är där, tänker jag mej en prommis.

Jag bestämmer mig för att lämna den nya kameran i bilen, för regnet öser ner och då är det kanske dumt att ta ut den? Men åh, vad jag saknar den där jag går längs Ljungan. Svanar och änder och ett par canadagäss hade jag kunnat föreviga idag. Men icke... kameran ligger kvar i bilen och jag får försöka göra nåt med mobilen. Det blir som det blir och ni får stå ut med det idag.


Här har vi kommit till Dingersjö. Regnet håller i sig och det blåser rätt i ansiktet på oss. Dagens temperatur ligger på +3 grader och jag måste få säga att jag har varit ute på skönare promenader i mina dagar... *S*


 Går över floden Quai... eller var det älven Ljungan, kanske? Ja, så var det ju.

Sen går vi i gångtunneln under E4:an, kommer fram vid ICA Bommen, men det är inte den här byggnaden, om någon nu trodde det. Nä, det här är kyrkoruinen som ligger alldeles bredvid ICA.

Traskar vidare mot Mjösund, som har en "berömd" begravningsplats. Berömd för sina fina och välskötta planteringar. Vid ingången finns ett par rabatter och där växer dessa påskliljor...

... och några färggranna krokusar (är det väl?!) lyser upp i gråvädret.

Det var väl ungefär vad som hände idag. Sen har jag varit hemma, grejat lite mat och jobbat med lite beställningspyssel.

Kommentarer

 1. Tur att du inte tog med kameran - den hade säkert inte gillat vädret alls! Svanar hinner du nog få på bild än. Imponerande att ni gick så långt i det där vädret. Här öste det också ner, verkligen öste, så efter inköpen i staden, så blev det matlagning (jag) och märgbensätning (hunden) i stället.

  På seneftermiddagen bröt solen fram och det ångade. Då blev skogsturen desto finare men kameran var inte med. Sen försökte jag fånga fågellivet i "sjön" utanför stugan med den riktiga kameran, men de bilderna blev inget.

  Så vacker bild på ruinen (skillnad mot moderna ruiner, minsann) och dessutom på de fina vårblommorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårblommorna lyste verkligen upp den där regniga prommisen.

   Bra att du lagade dej lite mat!

   Radera
 2. Nämen oj, ser nu, när jag tittar in här igen, att jag använde "få sig en duvning" i mitt sista. Det måste ha legat undermedvetet och gnagt, ditt uttryck, så jag stal det inte med öppna ögon!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar